در بسته بندی فلزی غذا عموما از دو فلز آلومینیوم و قلع استفاده می شود. هر یک از این فلزات به عنوان قوطی هایی برای نگهداری مواد غذایی مزایا و معایبی دارند.بسته بندی های فلزی در مواقعی که به استحکام بالا و مقاومت در برابر ضربه نیازمندیم بسیار کارآمدتر از هر نوع بسته بندی دیگر عمل می کنند.
در بسته بندی برخی مواد که خاصیت اسیدی دارند، باید بسیار دقت کرد. برای مثال گوجه فرنگی خاصیت اسیدی دارد. اگر این ماده ی غذایی را در قوطی های آلومینیومی بسته بندی کنیم، واکنش های شیمیایی صورت می گیرد و موادی که تولید می شود برای سلامتی شما بسیار خطرناک خواهد بود.
قوطی های فلزی در مقابل درجه حرارت بالا از مقاومت بالایی برخودار هستند. این مواد اولیه ی بسته بندی، مقاومت فوق العاده ای نسبت به نفوذ رطوبت، نور و اکسیژن نیز نشان می دهند و خاصیت مسموم کنندگی هم در آن ها پایین است.
این بسته بندی های فلزی غیر قابل نفوذ با محافظت عالی از خواص مواد غذایی حفظ بو٬ طعم٬ رنگ و ارزش غذایی، مواد را برای مدت طولانی حفظ می کنند.این قوطی ها به علت داشتن خاصیت مغناطیسی از تسهیلات خاصی نظیر جابه جایی در خط تولید به وسیله خاصیت مغناطیسی برخوردار هستند.
در کنار این مزایا، بسته بندی های فلزی معایبی هم دارند که به آن ها اشاره می کنیم: بسته بندی فلزی محتویات داخل خود را تازه و با کیفیت نگه می دارد ولی از شفافیت برخوردار نیست. یعنی محتویات داخل آن دیده نمی شوند و این خود یک نقطه ضعف به شمار می رود. چون مصرف کنندگان نمی توانند داخل بسته بندی را مشاهده کنند، قوطی های فلزی نسبت به بسته بندی پلاستیکی شفاف در بخش خرده فروشی و سوپر مارکت ها کمتر به فروش می رسند.
حمل و نقل و انبارداری قوطی های خالی حجم زیادی را اشغال می کند. در عین حال انبار این نوع از قوطی ها بایستی عاری از رطوبت باشد. زیرا خوردگی حاصل در قوطی فلزی می تواند باعث تغییر رنگ و کاهش ویتامین های مواد غذایی گردد.
مزایای قوطی های آلومینیومی
آلومینیوم به دلیل فراوانی، دوام بالا، وزن سبک و هدایت فلزی پرکاربرد می باشد. این فلز پرکاربرد در انواع کالاها مثل قطعات هواپیما، قطعات کامپیوتر، قوطی های بسته بندی مواد غذایی و غیره به کار می روند.حال به بررسی برخی مزایای قوطی های آلومینیومی می پردازیم:
معایب قوطی های آلومینیومی
مزایای قوطی های قلع
معایب قوطی های قلع