بسته بندی نان های صنعتی باید به صورتی باشد که نان دچار شکستگی و آسیب های فیزیکی نشود. همچنین بسته بندی نان باید طوری باشد که نان را از عواملی مانند تبادل چربی، جذب بو، تبادل رطوبت و تأثیر نور، دور و حفظ نگه دارد.
بسته بندی نان باید از نظر ظاهری و باز و بسته کردن مناسب باشد، بیشترین نوع مواد مورد استفاده برای بسته بندی نان، مواد کاغذی و پلاستیکی می باشد.فارغ از اینکه بسته بندی نان از چه نوعی باشد، شما می توانید به کمک دستگاه جت پرینتر و یا تاریخ زن دستی، اطلاعات مفید مانند تاریخ و سری ساخت را روی آن درج کنید.
مواد کاغذی در بسته بندی نان های صنعتی
از دسته مواد کاغذی که برای بسته بندی نان از آنها استفاده می شود، می توان به کاغذهای پوشش دار یا کاغذهای لاک اندود با رزین، کاغذهای پوشش داده شده با LDPE و کاغذهای پوشش داده با PVDC اشاره کرد. به این نوع کاغذها، کاغذهای بهبود یافته شده نیز می گویند و در دستگاه های بسته بندی زیادی از این کاغذ ها استفاده می شود.
کاغذ پوشش داده شده با LDPE
این نوع مواد بسته بندی دارای مقاومت عالی می باشند و همچنین در برابر نفوذ بخار آب قوی می باشند، به عبارتی نفوذ پذیری بخار آب این نوع کاغذ صفر است. اما اکسیژن و مواد معطر قابل نفوذ به این مواد می باشد.
دستگاه های مرتبط:
کاغذ پوشش داده شده با PVDC
این نوع کاغذ دارای انعطاف پذیری، شکل پذیری و چاپ پذیری خوب می باشد، همچنین در برابر پاره شدن، کشش و فشار مقاومت بالایی دارد، سبک است و هوا نمی تواند در آن نفوذ پیدا کند.تجزیه پذیری این نوع کاغذ سریع بوده و قابل بازیافت می باشد.
این نوع کاغذ با یک لایه ظریف PVDC پوشش داده شده که به افزایش صافی سطح کاغذ کمک می کند و عاری از مزه و بو می باشد.لازم به ذکر است این نوع کاغذ در مقابل نفوذ گاز، روغن و رطوبت مقاومت خوبی ندارد.
مواد پلاستیکی برای بسته بندی نان های صنعتی
از مواد پلاستیکی مورد استفاده در بسته بندی نان می توان به پلی اتیلن (PE)، پلی پروپیلن (PP) و سلوفان اشاره کرد. علاوه بر این سه نوع می توان از لفاف های آلومینیومی نیز در بسته بندی نان استفاده کرد.
به طور کلی پلاستیک ها پلیمرهایی هستند که از سنتز موادی به نام مونومر تهیه می شوند. باید توجه داشت مونومرها مواد سمی هستند و برای سلامت انسان مضر می باشند در حالی که پلیمرها خنثی هستند و مشکلی برای سلامت انسان ایجاد نمی کنند.
اغلب ترموپلاستیک ها در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند که خود جز پلیمرها هستند. خاصیت این مواد به صورتی است که در درجه حرارت بالا نرم و در اثر سرد کردن مجدد سخت می شوند بدون اینکه ترکیب شیمیایی آن ها تغییر کند.
مزایای بسته بندی نان های صنعتی با پلاستیک
معایب بسته بندی پلاستیکی نان های صنعتی