در این بخش از مقاله ظروف بسته بندی مناسب آبمیوه به بررسی ظروف کارتنی و فلزی می پردازیم و مزایا و معایب هرکدام را بررسی میکنیم.
ظروف کارتنی برای آبمیوه
بیشترین سهم بازار جهانی را ظروف تتراپک به خود اختصاص داده اند. ظروف تتراپک در اشکال متنوع و مختلف برای بسته بندی و عرضه انواع آبمیوه ها مورد استفاده مورد استفاده قرار می گیرد، که به تازگی رشد چشمگیری داشته است.
بسته بندی کارتنی از 5 لایه پلی اتیلنی مجاور با محصول، آلومینیوم فویل، لایه پلی اتیلنی، مقوا و در آخر لایه پلی اتیلنی مجاور با هوا به ترتیب از داخل به خارج تشکیل شده است.نقش لایه پلی اتیلنی مجاور با محصول: دوخت حرارتی به راحتی انجام می گیرد و با توجه به خنثی بودن این لایه با محصول واکنشی نمی دهد.
معایب ظروف کارتنی عبارتست از:
در مقابل روغن، گاز و رطوبت مقاومت خوبی ندارند و امکان نفوذ برخی ترکیبات اسیدی وجود دارد.
ظروف فلزی برای بسته بندی آبمیوه
ظروف فلزی در برابر ضربه، حرارت بالا، رطوبت، نور و اکسیژن مقاوم هستند.در این ظروف زمان نگهداری بدون اینکه تغییراتی صورت بگیرد بالا می باشد و درصد مسموم کنندگی در ظروف فلزی پایین است.
از مزایای این ظروف می توان به سطح ایده آل جهت تزئین و لاک پذیری، وزن کم و کارایی بالا به دلیل کم حجم بودن این ظروف اشاره کرد. همچنین از دیگر نقاط قوت ظروف فلزی سهولت در جا به جایی، حفظ طراوت و تازگی و گاز دار بودن نوشیدنی ها و مطابق با سیاست های زیست محیطی می باشد.
معایب قوطی فلزی
پدیده خورندگی و بادکردگی و سوراخ شدگی، تغییر رنگ و کاهش ویتامین های مواد غذایی در اثر خوردگی.