ریسوگراف در ابتدا نام تجاری یکی از محصولات ژاپنی در زمینه صنعت چاپ بود؛ اما به تدریج وارد عرصه چاپ شد و به عنوان یک اسم عام مورد استفاده قرار گرفت. آنچه امروزه به عنوان چاپ ریسوگراف شناخته شده، با استفاده از 90 دستگاه چاپ قابل انجام است. دستگاهی که برای چاپ ریسو انجام میشود، همچون دستگاه های استنسیل قدیمی کار میکند که در حال حاضر امکانات جدیدتری نیز در آن ها تعبیه شده است.
در شیوه چاپ ریسوگرافی نوعی مرکب خمیری شکل درون استوانه ای به نام درام قرار می گیرد و کل سطح این استوانه را میپوشاند که مانع از عبور مرکب میشود. به این پوشش مستر گفته میشود که در جاهایی که قرار است روی کاغذ چاپ گردد، بر روی سطح مستر منافذ بسیار ریزی ایجاد می شود. زمانی که کاغذ در تماس با مستر قرار می گیرد، مرکب به بیرون از این پوشش تراوش میکند و از این طرق، طرح مورد نظر روی کاغذ چاپ می شود.
نحوه کار دستگاه چاپ ریسوگراف
در گذشته دستگاه چاپ ریسوگراف در مدارس و ارگان های دولتی استفاده میشد که حاصل کار، یک چاپ بی کیفیت بود و تنها در حد انجام مسئولیت، کار میکرد. در این نوع دستگاه، اپراتور باید با قلمی نوک تیز و مخصوص مطالب را روی سطح مستر بنویسد تا سطح خراشیده شود و سپس مستر را روی درام می کشید و از این طریق عملیات چاپ شروع میشد. دستگاه های قدیمی چاپ ریسوگرافی قابلیت چاپ عکس را نداشت. البته دستگاه های جدید ریسوگرافی دارای امکانات و کیفیت بهتری هستند.
دستگاه های ریسوگرافی جدید دارای سیستم اسکنر هستند که برگه نوشته یا پرینت شده را اسکن می کنند. همچنین این نوع دستگاه ها از طریق یک سیستم حرارتی نوشته ها، نقش ها و یا طرح ها را روی مستر ایجاد می کنند و به صورت اتوماتیک، آن را روی درام حک می کند. با حرکت دورانی درام، کاغذ ها پشت سر هم به داخل دستگاه کشیده شده و در تماس با درام قرار میگیرند و طرح مورد نظر چاپ میشود.
برخی دستگاه های ریسوگرافی، قابلیت اتصال به کامپیوتر را دارند و به طور مستقیم مستر را با فایلی که از کامپیوتر دریافت می کنند، متصل می سازند. این دستگاه ها قابلیت چاپ عکس و ترام را نیز دارا هستند و میتوانند متن، خط و جداول را به خوبی چاپ نمایند.
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)