اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

آموزش نگهداری جوجه بوقلمون

این روزها در سبد خرید اغلب افرادی که به سلامت خود اهمیت می دهند گوشت بوقلمون به چشم می خورد. طعم لذیذ، پروتئین بسیار و قیمت مناسب از جمله عوامل محبوبیت این گوشت مغذی است. در سالیان گذشته بوقلمون و جوجه های یک روزه آن از کشور های اروپایی به کشور ما وارد می شد اما مدتی است که ایران واردات آن را ممنوع اعلام کرده است و تنها برای ورودِ تخم های حاوی نطفه مجوز صادر می کند.

افزایش تقاضا برای گوشت بوقلمون بسیاری از افراد را به فکر واداشته است تا با پرورش جوجه بوقلمون در صدد برآورده کردن این نیاز غذاییِ مردم برآیند و در عین حال برای خود درآمدزایی کنند.

اگر قصد دارید در مسیر پرورش جوجه بوقلمون قدم بردارید؛ فراموش نکنید علاقه، پشتکار، امکانات و سرمایه برای موفقیت در این کار ضروری است اما کافی نیست. کسب دانش و اطلاعات لازم درباره این حرفه شما را از بسیاری چالش ها و آسیب های مالی حفظ می کند و ضامن موفقیت شغلتان خواهد بود.

بوقلمون

در این مقاله با همراه باشید تا با مهم ترین اطلاعات تخصصی درباره پرورش و نگهداری جوجه بوقلمون از جمله نحوه تغذیه، شرایط و مکان مساعد برای نگه داری این پرنده، بیماری های آن و جوجه کشی از طریق دستگاه آشنا شوید.

نگهداری از جوجه بوقلمون ها در روزهای اولیه پس از تولد
در هفته اول، تمام امکانات و شرایط، آماده ی نگهداری از جوجه بوقلمون ها می شوند. انها در جعبه های مقوایی مخصوص وارد می شوند و باید در زیر دستگاه مادر در محدوده ی داخلی دیوار مقوایی وارد شوند. این عمل با دقت و صرف زمان کافی انجام می شود. جوجه ها با استفاده از دو دست جابجا شده و نباید یکدفعه و همه با هم زیر دستگاه ریخته شوند. توصیه می شود در این زمان جوجه ها شمرده شده و تعداد تلفات ثبت شود. در خلال هفته اول حرارت قسمت حاشیه ی دستگاه مادر مصنوعی باید محدود 32 تا 33 درجه و حرارت محیط اطراف در حد 20 درجه ی حرارت به دفعات مختلف در روز مخصوصاً در خلال هفته ی اوب باید کنترل گردد.

یکی از نکات مهم در پرورش بوقلمون دقت در وضعیت جوجه ها در روز های اولیه ی پس از تولداست. جوجه ی هر پرنده ای خصوصیات مخصوص به خود را دارد. به نظر می رسد جوجه ی بوقلمون از هوش کافی برخوردار نیست بعضی از جوجه ها نمی توانند دانخوری و آب خوری را پیدا کنند. بعضی از جوجه ها نمی توانند گرمای مادر مصنوعی را درک کنند و از آن دور می شوند. بنابراین لازم است پرورش دهنده مخصوصاً در روز اول جابه جایی جوجه ها از ماشین جوجه کشی به سالن پرورش بسیار دقت نماید. جوجه هایی که شرح انرا ذکر نمودیم باید شناسایی و کمک شوند. در غیر این صورت تلف می شوند. برای جلوگیری از چنین وضعیتی باید به توصیه های زیر عمل شود.

راهکارهای جلوگیری از تلفات جوجه بوقلمون ها

1- برای جلوگیری از پخش شدن جوجه ها و دور شدن از دستگاه مادر مصنوعی، حتماً از گارد جوجه استفاده کنید.

2- تعداد آبخوری و دانخوری به اندازه ی کافی بوده و آنها را به صورت یکی در میان مستقر کنید.

3- ترتیبی اتخاد نمائید تا لامپ های روشنایی کوچکی، محوطه ی دانخوری و آب خوری را کاملاً روشن نماید.

4- قطعات کوچکی از اشیاء براق، مانند دانه های تسبیح به رنگ قرمز، زرد و سبز روی خوراک جوجه ها جهت جلب توجه آنها به خوراک، بریزید (اندازه ی این قطعات باید به قدری بزرگباشد که جوجه ها نتوانند آنها را ببلعند. در ضمن بعد از یکی دو روز از دانخوری حذف شوند)

5- در روز اول مقداری دان جوجه در خارج و اطراف دانخوری بریزید.

6- در صورت مشاهده ی جوجه ایکه در یک مکان ثابت ایستاده و جیک جیک می کند، آ را به زیر دستگاه مادر مصنوعی و به سمت آبخوری و دانخوری هدایت کنید.

7- در صورت مشاهده ی جوجه ای که در یک مکان ثابت ایستاده و با چشمان بسته جیک جیک می کند، حتما آن را مجبور کنید تا آب بنوشد. سپس با یک قلم ماژیک (ترجیحاً آبی رنگ) پشت جوجه را علامت بزنید و آن را به دفعات تا برگشتن به حالت طبیعی زیر نظر گرفته و کمک کنید.

8- اگر جوجه ها گرمای کافی نداشته باشند به طرف یکدیگر رفته، زیر هم می روند و تغذیه را رها می کنند. به گرمای مناسب جوجه ها توجه خاصی داشته باشد.

با کسب تجربه و مشاهده ی وضعیت جوجه ها، یک پرورش دهنده ی بوقلمون با نگاهی ساده می تواند متوجه شود آیا دمای زیر دستگاه مناسب است یا خیر؟

اگر جوجه ها تمایل به جمع شدن در زیر دستگاه مادر و در قسمت وسط آن را دارند، این عمل نشان دهنده ی سرما است. وقتی از مرکز دستگاه دور شده و در حاشیه ی خارجی باشند. نشان دهنده ی گرمای بیش از اندازه می باشد. زمانیکه جوجه ها به صورت یکنواخت در زیر و حاشیه ی دستگاه پراکنده هستند نمایانگر محیط مناسب و گرمای مطبوع است. در روزهای اول بر روی بستر در نزدیکی دستگاه مادر، تکه های بزرگتی از مقوا یا کاغذ تمیز قرار داده شده و روی آنها مقداری دان جوجه، برای عادت پذیری آنها ریخته می شود. با ازای هر 100 قطعه جوجه دو عدد دان خوری یک متری، منظور می شود، آب خوری ها و دان خوری ها یه صورت یکی در میان و یکنواخت مستقر شوند. در ورودی سالن پرورش، ظرف مناسبی حاوی محلول ضد عفونی (گندزدایی) به منظور جلوگیری از داخل شدن عوامل بیماری زا قرار گیرد.

غذای جوجه بوقلمون در سنین مختلف
جالب است بدانید جوجه بوقلمون ها به دلیل آنکه خودشان توانایی خوردن و آشامیدن را ندارند به کم هوشی معروف هستند. میزان تغذیه در جوجه بوقلمون ها بسته به تغذیه، سن و نژادی که دارند متفاوت است اما به طور کلی مقدار غذای مورد نیاز جنس نر به مراتب بیشتر از جنس ماده است. تعداد دفعات وعده غذایی بوقلمون 2 مرتبه در روز است این تعداد بسته به شرایط پرنده ممکن است متغیر باشد.

شروعِ تغذیه جوجه ها یک روز پس از خروج از تخم باید درنهایتِ دقت انجام شود. جو خرد شده، شیر، تخم مرغ پخته و غذای سبز از جمله غذاهایی است که می تواند برای شروع تغذیه جوجه ها مناسب و اشتها برانگیز باشد.

در سن هفت تا هشت هفتگی و چهارده تا پانزده هفتگی چراگاه بهترین منبع تغذیه جوجه بوقلمون ها به شمار می رود. در یک ماه و نیم اول در وعده غذایی جوجه ها باید مایعاتی مانند: آب، دوغ و شیر بدون چربی و 28 درصد پروتئین باشد.

بعد از این زمان در سن 21 تا 22 هفتگی مقدار حداقل 20 درصد پروتئین کافی است.

بوقلمون

چند نوع وعده غذایی پیشنهادی برای بوقلمون های جوان

1- مخلوط تخم مرغ، ذرت به میزان 1 کیلوگرم، برگ کاهو و نمک به همراه شیر

2- روزانه 5 نوبت به مدت نه روز نان سفید خشک، شیر یا دوغ با مقداری شن ریزه ( به منظور هضم بهتر غذا) از روز نهم تا 28 ام بهتر است تعداد وعده های غذایی را کم کنیم و در 3 نوبت همین میزان غذا را به جوجه ها بدهیم. (این وعده غذایی برای بوقلمون های درشت و جوان پیشنهاد می شود)

3- مخلوط سبوس گندم، برگ یونجه، آرد گندم، پودر یونجه و نمک

شرایط پرورش و نگهداری جوجه بوقلمون
محل نگه داری و پرورش جوجه بوقلمون ها باید استانداردهای زیر را داشته باشند:

1- رطوبت سالن نگه داری جوجه ها 65 تا 70 درصد باشد.

2- تهویه مناسب با استفاده از پنجره های تهویه ای و هواکش های برقی

3- استفاده از نور قرمز و سبز در دو روز ابتدایی زندگیِ بوقلمون به صورت 24 ساعته و سپس کم کردن شدت این نورها به 14 الی 18 ساعت در روز

4- ضدعفونی کردن ظرف غذا، تمام قسمت های سالنِ نگه داری و لوازم و تجهیزات

5- بستر سازی مناسب سالن با با پوشال نراد به ضخامت 7 سانتی متر

6- تامین دمای مورد نیاز جوجه بوقلمون ها در سنین مختلف ( در ابتدا دمای مورد نیاز 34 تا 36 درجه سانتی گراد است و در نهایت در هفته ششم 18 درجه است) از طریق بخاری و دستگاه مادر مصنوعی

7- فراهم کردن فضایی به ابعاد یک متر مربع برای 30 جوجه بوقلمون در اولین هفته ( در هفته های پایانی 2 تا 3 عدد پرنده را باید در این فضا جا داد)

بیماری های جوجه بوقلمون
جوجه بوقلمون ها در 40 روز اول زندگی نسبت به بیماری های شایع خود حساس ترند. بنابراین؛ در این دوره لازمست با اقداماتی مانند: رعایت بهداشت و واکسیناسیون از ابتلای آنان به انواع بیماری ها پیشگیری کنیم. مهم ترین و رایج ترین بیماری هایی که ممکن است جوجه های بوقلمون به آنها دچار شوند عبارتند از:

1- بیماری تاج آبی یا تاج لجن
بوقلمون ها در هر دوره زندگی خود ممکن است به بیماری تاج آبی مبتلا شوند. بیشترین میزان تلفات از این بیماری در اواخر فصل بهار و در جوجه های سه چهار روزه دیده شده است. از دست دادن مقدار زیادی از آب بدن، لرز، سرد شدن پاها و آشکار شدن رگ پاها، تغییر رنگ مدفوع پرنده به قهوه ای مایل به زرد و سبز از نشانه های بارز این بیماریست.

2- بیماری کوکسیدوز یا اسهال خونی
همان طور که از نام این بیماری پیداست عامل ایجاد آن انگلی به نام کوکسیدوز است.

بیشترین میزان بروز بیماری اسهال خونی در جوجه بوقلمون های 2 تا 10 هفته مشاهده می شود.

نشانه های بیماری کوکسیدوز در بوقلمون ها ضعف و بی اشتهایی، نرم شدن استخوان ها و بلند شدن بی وقفه صدای جیک جیک از آنهاست. رعایت بهداشت و ندادن غذای آبکی به جوجه ها از روند پیشرفت بیماری جلوگیری می کند.

3- بیماری ورم روده
بیماری ورم روده در اثر میکروب های روده این پرندگان ایجاد می شود. دمای بالا یا پایین محیط، نامناسب بودن تغذیه و تراکم بالای جوجه ها زمینه ساز این بیماری هستند. از نشانه های این بیماری به ضعف و سستی پرندگان، اسهال و … می توان اشاره کرد.

4- بیماری نیوکاسل
بیماری نیوکاسل را جز خطرناک ترین بیماری های بوقلمون می دانند زیرا این بیماری ویروسی و عفونی موجب اختلال در دستگاه تنفسی، عصبی و گوارش این پرنده می شود. در اوایل ابتلا به این بیماری در بوقلمون ها، نشانه هایی مانند: آبریزش بینی، کاهش اشتها و تحرک ظاهر می شود اما با پیشرفت و شدت این بیماری متاسفانه فلج شدن پرندگان را شاهد هستیم. استفاده از آنتی بیوتیک، جداسازی پرندگان آلوده از سالم و تغذیه بوقلمون ها از سیر ماست و دوغ از راه های جلوگیریِ این بیماری محسوب می شود.

محل مناسب برای نگهداری جوجه بوقلمون ها
فراهم نمودن محلی مناسب برای نگهداری و پرورش جوجه ها از اصولی است که در بقا و جلوگیری از بیماری جوجه ها نقش به سزایی دارد.

در روش پرورش بر روی بستر روزهای ابتدایی تولد تا زمانی که جوجه ها خوردن و آشامیدن را بیاموزند باید بستری از کاغذ یا پارچه برای آنها آماده شود. در برخی سالن های نگه داری کف توری یا نرده نصب می کنند این کار علی رغم بهداشتی بودن آن به دلیل هزینه بالا و عدم راحتی بوقلمون ها برای راه رفتن طرفدار چندانی ندارد.

یک نکته مهم برای محل پرورش جوجه بوقلمون شکل هندسی آنست که باید بیضی شکل باشد در غیر این صورت ممکن است در یک گوشه جوجه ها بر روی متراکم و خفه شوند.

تولید جوجه بوقلمون از جوجه کشی بوقلمون با دستگاه جوجه کشی
مراحل تولید جوجه بوقلمون از طریق دستگاه جوجه کشی عبارتست از:

1- شرایط مساعد برای قرار تخم نطفه دار بوقلمون در دستگاه جوجه کشی
بسته به اینکه از چه نوع دستگاه جوجه کشی استفاده می کنید نحوه قرار دادن تخم ها نیز متفاوت خواهد بود. به طور مثال اگر دستگاه شما دارای شانه های مخصوص تخم بوقلمون است باید ابتدا تخم ها را ضدعفونی کنید و در حالت عمودی به گونه ای درون شانه ها قرار دهید که قسمت پهن و باریک آنها به ترتیب به سمت بالا و پایین باشد.

2- ارزیابی و نطفه سنجی تخم های بوقلمون
نطفه سنجی تخم ها باید در محیطی تاریک، با دمایی در حدود 35 درجه سانتی گراد، یک هفته پس از جوجه کشی و درنهایت سرعت انجام گیرد.

تاباندن نور و نوربینی تخم بوقلمون ها روشی است که برای تشخیص نطفه ها به کار می رود. رگ های خونی، لکه سیاه رنگ و متحرک موجود در روی تخم نشان از وجود نطفه است. در صورت عدم مشاهده این نشانه ها، می توان گفت تخم مورد بررسی نطفه ای ندارد و در معرض فاسد شدن قرار دارد.

3- انتقال تخم بوقلمون ها از حالت ستر به هچر
برای انتقال تخم بوقلمون ها از حالت ستر به هچر پس از پایان دوره ستر دما 37 درجه و رطوبت 70 درصد را تنظیم کنید و تخم ها را افقی در سبد هچر جاگذاری نمایید. پس از گذشت 28 روز جوجه ها از تخم های خود خارج می شوند. اگر می خواهید در مورد اصطلاحات ستر و هچر اطلاعات بیشتری کسب کنید مقاله ستر و هچر چیست را مطالعه کنید.

4- منتقل کردن جوجه بوقلمون ها به بستر مناسب
پس از آنکه جوجه ها از تخم ها بیرون آمدند قدرت بدنی کافی ندارند بنابراین؛ به مدت یک شبانه روز باید در دستگاه نگه داری شوند. پس از این مدت زمان باید با سشوار بدن خیس آنها خشک و گرم شود. حال که بدن آنها خشک شده است جوجه ها را می توان به بستر مناسبشان منتقل کرد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>