روش های مختلفی برای چاپ روی پارچه وجود دارد و انتخاب بین آن ها ممکن است سخت باشد. شاید شما هم نمی دانید چاپ ری اکتیو روی پارچه برای پروژه شما بهتر است یا از انواع چاپ پارچه دیگر باید استفاده کنید.
چاپ ری اکتیو چیست؟
پروسه چاپ ری اکتیو به این صورت کار می کند که به طور دائم رنگ را در پارچه محبوس می کند. درنتیجه پارچه چاپ شده می تواند بارها شسته شود بدون اینکه طرح روی آن پاک شود. چاپ ری اکتیو بازده رنگی زیادی دارد و رنگ ها را در روشن ترین و واضح ترین حالت چاپ می کند و جنس پارچه تغییری نمی کند.چاپ ری اکتیو می تواند روی اکثر پارچه های طبیعی مثل پارچه پنبه، ابریشم، پشمی، کشمیر، لینن، کنف و بیشتر انجام شود. چاپ ری اکتیو مناسب پارچه های پلی استر یا پارچه های مصنوعی مناسب نیست.
آموزش چاپ ری اکیتو
در پروسه چاپ ری اکتیو از جوهر ری اکتیو مخصوص همراه با بخار آب استفاده می شود تا به طور دائم رنگ وارد الیاف فیبری پارچه شود. جوهر ری اکتیو با کمک یک جوهر افشان وارد پارچه آماده سازی شده می شود. سپس پارچه با دمای بالا بخار داده می شود که باعث محکم شدن رنگ در پارچه می شود.
جوهر، پارچه آماده سازی شده و بخار آب باعث یک واکنش شیمیایی می شود که یک پیوند کووالانسی تشکیل می شود و جوهر را به طور دائمی در الیاف پارچه نگه می دارد. در آخر پارچه شسته می شود تا جوهر اضافه و مواد آماده سازی از روی آن پاک شود تا رنگ های زیبا به طور واضح خودشان را نشان دهند.
جوهر ری اکتیو چیست؟
ممکن است برای شما هم سؤال پیش آمده باشد که جوهر ری اکتیو چیست و چه فرقی با دیگر جوهر های چاپ پارچه می کند؟ جوهر ری اکتیو برای چاپ روی پارچه هایی با الیاف طبیعی مثل لینن، ابریشم و پنبه استفاده می شود. با استفاده از این جوهر مولکول های رنگ وارد الیاف پارچه می شوند و یک پیوند کووالانسی تشکیل می دهند. جوهر ری اکتیو در انواع رنگ موجود است و به شدت قوی است.
طرح هایی که با استفاده از جوهر ری اکتیو چاپ می شوند دائمی هستند و پاک نمی شوند. این جوهر طرح هایی با رنگ های واضح چاپ می کند که مناسب هر طرح با جزئیات کم و زیاد است. جوهر ری اکتیو این آزادی را به چاپخانه ها می دهد که تنها طرح های ساده و با تعداد رنگ کم استفاده نکنند.
فرق چاپ ری اکتیو با انواع چاپ پارچه چیست؟
روش های مختلفی برای چاپ روی پارچه وجود دارد که معروف ترین آن ها شامل سابلیمیشن، سیلک اسکرین و پیگمنت می شود. چاپ سابلیمیشن از پرس حرارتی به جای بخار با دمای بالا استفاده می کند و مناسب پارچه های طبیعی نیست.
در چاپ پیگمنت جوهر روی پارچه از قبل آماده شده مثل چسب می چسبد و مناسب پارچه های طبیعی است. در چاپ سیلک اسکرین جوهر با استفاده از صفحه توری و استنسیل روی پارچه چاپ می شود و هر رنگ نیاز به صفحه جداگانه دارد. همه این روش ها رنگ های واضح و زیبایی روی پارچه نشان چاپ می کنند.
فواید چاپ ری اکتیو چیست؟
چاپ ری اکتیو طرح هایی باکیفیت و دوام بالا تولید می کند. چاپ ری اکتیو چند فایده دارد که شامل خاصیت شست و شوی راحت و پاک نشدن طرح، تغییر نکردن جنس پارچه، کمرنگ نشدن و ترک نخوردن طرح و... غیره می شود. چاپ ری اکتیو ورژن بهتر چاپ دیجیتال است و بیشتر برای چاپ پارچه های گران قیمت و لوازم لوکس استفاده می شود.
معایب چاپ ری اکتیو چیست؟
یکی ایراداتی که چاپ ری اکتیو دارد استفاده زیاد از آب است. از آنجایی که در مرحله آخر مواد آماده سازی و جوهر اضافه باید از روی پارچه شسته شود معمولاً چاپخانه ها از دستگاه های صنعتی بزرگ شست شو استفاده می کنند و درنتیجه آب زیادی اسراف می شود.
در این روش آب بیش ازحد نیاز مصرف می شود و آب استفاده شده بازیافت نمی شود به همین علت به محیط زیست آسیب می زند. برای مقابله با این مشکل می توان از ماشین های شست و شو با تکنولوژی بهتر استفاده کرد که در مقیاس های کوچک تر پارچه های را می شورند و آب استفاده شده را بازیافت می کنند.
به طور خلاصه چاپ ری اکتیو بهتری انتخاب برای چاپ روی پارچه ها و الیاف طبیعی است. در این پروسه جوهر و رنگ با هم پیوند تشکیل می دهند و به طور دائمی به هم وصل می شوند. چاپ ری اکتیو مناسب طرح های پیچیده و رنگ های زیاد است و نتیجه نهایی پاک یا کم رنگ نمی شود.