سود پرورش بوقلمون
برای شما به طور دقیق محاسبه خواهیم کرد با 500 قطعه بوقلمون گوشتی به چه میزان سرمایه نیاز دارید و چه میزان سود کسب خواهید کرد.
پرورش بوقلمون کسب و کاری است که اخیرا بسیاری از مردم به سمت آن رفته اند. در این مقاله همچنین به هزینه های پرورش بوقلمون نیز اشاره خواهیم کرد.
بوقلمون اصالتی آمریکایی دارد که در سال های 1500 میلادی توسط عده ای تاجر از ایتالیا وارد کشور ایران شد. از آن زمان تاکنون کسب و کار پرورش بوقلمون روز به روز پیشرفت کرد و امروزه شاهد اشتغال هزاران نفر از مردم ایران در این کسب و کار هستیم.
گوشت بوقلمون نیز از جمله لذیذترین گوشت ها می باشد که در بسیاری از کشورها استفاده می شود. گوشت بوقلمون قرن ها قبل توسط بومیان آمریکا مورد استفاده قرار می گرفت و امروزه نیز یکی از غذاهای رایج آمریکاست.
اخیرا شاهد این هستیم که گوشت بوقلمون، در ایران هم محبوب شده و اشخاص مختلفی اقدام به پرورش بوقلمون گوشتی می کنند. در مراسمات مختلفی نیز گوشت بوقلمون سرو می شود. بسیاری به دلیل دو رنگ بودن گوشت بوقلمون (قرمز و سفید) قرمز به جای گوشت دامی و سفید جای گوشت مرغ از آن در جیره غذایی خانوار استفاده می کنند.
علت زیاد بودن سود پرورش بوقلمون نیز همین مسئله است. استفاده گسترده از گوشت بوقلمون زمینه ساز سود پرورش انواع مختلف بوقلمون نیز می باشد.
به علت مزایایی که گوشت بوقلمون و حتی کسب و کار پرورش بوقلمون دارد، ایران نیز وارد این عرصه شده است تا از مزایای آن بهره مند شود. در ادامه مقاله سعی خواهیم کرد کمی دقیق تر به بررسی سود پرورش بوقلمون بپردازیم و جزئیات بیشتری از آن را بیان کنیم.
هزینه های پرورش بوقلمون
لازم بدانید این هزینه ها بر اساس 500 قطعه برآورد شده و در زمان های مختلف به دلیل نوسان بازار داخل حتما قیمت ها را بروز محاسبه کنید.
بیایید نیم نگاهی به هزینه های پرورش بوقلمون داشته باشیم تا دقیقا متوجه میزان این هزینه ها بشوید
آخرین تاریخ بروزرسانی: مهر 99
اگر بخواهیم به صورت تقریبی حساب و کتاب کنیم هزینه ها به صورت زیر خواهد بود:
هزینه خرید تجهیزات لازم برای پرورش بوقلمون تقریبا 10 میلیون تومان
هزینه خرید 500 قطعه جوجه بوقلمون یکروزه تقریبا 8 میلیون تومان
هزینه پول آب و برق و سوخت در طول یک دوره حدودا 5 میلیون تومان
هزینه اجاره سالن 300 متری جهت یک دوره 5 ماهه حدودا 2٫5 میلیون تومان
هزینه خوراک برای هر قطعه تا 7 کیلو وزن که در کل 3٫5 تن گوشت خواهد شد 62٫5 میلیون تومان
هزینه کارگری به دلیل اینکه واحد کوچک است محاسبه نمی شود و خود شما باید این کار انجام بدهید
هزینه های متفرقه و غیر قابل پیش بینی 12 میلیون تومان
تا به اینجا کل مبلغ مورد نیاز برای به اتمام رساندن یک دوره کامل 100 میلیون تومان
موارد گفته شده از ضروریات هستند و باید برای شروع کار اقدام به تهیه آنها بکنید. سود پرورش بوقلمون هم به موارد بالا بستگی دارد. حتما می گویید چگونه؟
هرچه در دوره های مختلف حرفه ای تر عمل کنید که میزان تلفات و راندمان شما بهیته تر بشود، قطعا سود بیشتری خواهید برد، البته برخی هزینه های دیگر هم برای پرورش بوقلمون وجود دارد. هزینه گرفتن مجوز، اجاره محل و… از جمله هزینه هایی هستند که باید آنها را محاسبه کنیم ولی این موارد هزینه محسوب نمی شود و در تمام مدت کاری شما قابل استفاده و یا حتی مثل تجهیزات پرورش قابل واگذاری است.
حال منطقی است که شما برای به دست آوردن سود و زیان واحد پرورش خودتان باید هزینه های جاری را از اموال و اثاثه ای که برای شما باقی خواهد ماند جدا کنید، پس طبق برآورد های بالا مبلغ 10 میلیون تومان کسر و در نهایت میزان کل هزینه ها مبلغ 90 میلیون تومان است.
دقیقا در زمانی که این هزینه از بازار استعلام شده، قیمت گوشت بوقلمون هم برای شما استعلام شده است، شما 3٫5 تن گوشت تولید شده را می توانید به مبلغ 130 میلیون تومان به نرخ امروز به فروش برسانید.
سود پرورش بوقلمون شما در این دوره مبلغ 40 میلیون تومان خالص برآور می شود، که به نظر عدد مناسبی حداقل برای دوره های اولیه شما است.
باید بدانید یکی از دردسرهایی که در این زمینه وجود دارد گرفتن مجوز پرورش بوقلمون می باشد که فرآیند اداری مفصلی دارد. اما نا امید نشوید، با پیگیری های لازم می توانید مجوز پرورش بوقلمون را گرفته و از مزایای قانونی آن هم استفاده کنید.
البته اگر با ظرفیت زیر صد قطعه تمایل به پرورش دارید پیشنهاد میکنیم علی الحساب به دنبال مجوز نیازی نیست بروید.
بررسی دقیق تر سود پرورش بوقلمون
برای اینکه این بخش کمی دقیق تر باشد از تجربه برخی پرورش دهندگان بوقلمون هم استفاده می کنیم.
به گفته یکی از پرورش دهندگان بوقلمون، با پرورش 6 هزار جوجه بوقلمون، مبلغ 400 میلیون تومان سود کردند که بعد از کسر هزینه ها این مبلغ محاسبه شده بود.
البته سرمایه اولیه پرورش این تعداد بوقلمون هم عدد کمی به نظر نمی رسد. ( حدودا 1 میلیارد تومان)
میبینید که سود پرورش بوقلمون بسیار مناسب است. می توانید با گسترش کسب و کار خودتان، سودتان را هم بیشتر کرده و باعث شاغل شدن تعداد زیادی از افراد شوید.
یکی از پرورش دهندگان بوقلمون در مصاحبه ای عنوان کرد: سود 210 قطعه بوقلمون نر تقریبا 7 کیلویی، مبلغ 20 میلیون تومان بوده است.
البته سود پرورش بوقلمون به همین راحتی ها هم نصیب شما نمی شود. پرورش بوقلمون یک سری مواردی دارد که باید رعایت کنید. دانش اولیه دارد که باید کسب کنید.
اگر آشنایی با بیماری ها و نحوه پرورش بوقلمون نداشته باشید ممکن است حتی ضرر زیادی هم بکنید. به علت بی تجربگی، میزان تلفات بالا می رود و سود پرورش نیز کاهش پیدا می کند.
راه های افزایش سود پرورش بوقلمون
برای اینکه به سود مناسبی در پرورش دست پیدا کنید لازم است که اولا تجهیزات استاندارد و با کیفیت تهیه کنید، همچنین قبل از شروع به فعالیت آموزش های لازم را کسب کنید تا میزان تلفات کاهش پیدا کند.
تلاش کنید محیط پرورش بوقلمون را به صورت استاندارد فراهم کنید. دمای محیط، میزان دان، میزان رطوبت و… را در نظر قرار دهید.
لازم به ذکر است که تلفات ناشی از بی توجهی و یا بی اطلاعی از فرآیند پرورش بوقلمون، یکی از اساسی ترین دلایل ضرر مالی در این صنعت می باشد. امیدواریم مقاله فوق برای شما مفید بوده باشد.