اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

چاپ افست و چاپ دیجیتال

اگر قصد خرید بروشور، تراکت، کارت های تجاری، پوستر و یا دیگر موارد این چنینی را دارید، حتما می دانید که طراحی مناسب، رنگ و چاپ باکیفیت از موارد بسیار مهم هستند. در این میان حتی اگر تمامی این موارد را هم با دقت بررسی کنید همچنان تصمیم مهم دیگری باقی می ماند و آن هم انتخاب بین روش های چاپ یعنی چاپ دیجیتال و چاپ افست محصول مورد نظر است.چاپ دیجیتال و چاپ افست هرکدام دارای فرآیند مخصوص به خود، مزایا و معایبی هستند. بدین تریتیب در این مقاله به بررسی تفاوت های بین این دو روش چاپی و جزئیات هرکدام می پردازیم.

چاپ افست

چاپ افست، رایج ترین روش، برای چاپ محصولاتی است که دارای تیراژ بالا هستند. چاپ روزنامه بر روی رول های بزرگ کاغذ نمونه ای از چاپ افست است.فرآیند کار چاپ افست بدین صورت است که ابتدا در بخش لیتوگرافی، براساس طرح اولیه، صفحاتی از جنس آلومینیوم در قالب زینک ساخته می شود. با توجه به این که در این روش چاپی از سیستم رنگی CMYK استفاده می شود به طور معمول برای طرح ها چهار زینک مجزا برای هر رنگ ساخته می شود. البته در برخی موارد یک زینک دیگر برای ترکیب رنگ خاص دستی نیز تهیه می گردد.

پس از تهیه هر کدام از این زینک ها می بایست آن ها را جداگانه در قسمت برج های رنگی دستگاه چاپ قرار داد. در این حالت هر زینک از یکی از چهار رنگ CMYK تغذیه می کند. با عبور کاغذ از رول های آغشته به رنگ در هر قسمت، رنگ مربوطه و متناسب با درصدهای رنگی طرح اولیه بر روی کاغذ منتقل می گردد تا در آخرین قسمت تصویر نهایی حاصل شود.

مزایای چاپ افست

  • می توان از انواع متنوعی از کاغذها برای چاپ استفاده کرد.
  • امکان چاپ با تیراژ بالا و هزینه پایین وجود دارد.
  • کیفیت چاپ بسیار بالا است.
  • در این روش، علاوه بر سیستم 4 رنگ (CMYK) می توان از رنگ های ساخته شده ی دیگری هم استفاده کرد.

معایب چاپ افست

  • برای چاپ محصولات با تیراژ پایین مقرون به صرفه نمی باشد.
  • به دلیل نیاز به تهیه ی زینک و پلیت، عمل چاپ زمان بر خواهد بود.
  • زمانی که اپراتور اطلاعات را برای دستگاه چاپ تعریف می کند، پس از شروع کار دستگاه، دیگر امکان تغییر اطلاعات وجود نداشته و تا پایان کار، اطلاعات اولیه به همان صورت چاپ می شود.

چاپ دیجیتال

نوع دیگری از چاپ که بسیار رایج است چاپ دیجیتال می باشد. در این نوع چاپ، مراحل زمان بر و پیچیده ی چاپ افست وجود ندارد و یکی از آسان ترین روش های چاپ است. در چاپ دیجیتال، جوهر به طور مستقیم بر روی سطح منتقل می شود.

از طرف دیگر، چاپ دیجیتال می تواند فقط در رنگ های سیاه و سفید و CMYK چاپ شود و قادر به چاپ رنگ های واقعی مانند پنتون یا HKS نیست. اگر کار چاپی شما نیاز به مطابقت کامل پنتون داشته باشد، چاپ دیجیتال گزینه مناسبی نخواهد بود.پرینتر لیزری و چاپگر جوهرافشان نمونه ای از چاپ دیجیتال هستند. چاپخانه ها هم از همین دستگاه فقط در سایز بزرگ تر، سریع تر و دقیق تر استفاده می کنند.

مزایای چاپ دیجیتال

  • چاپ دیجیتال یک فرآیند سریع است.
  • در تیراژ پایین مقرون به صرفه است. هزینه ی هر چاپ دیجیتال ثابت و مشخص می باشد و در تعداد بیشتر تفاوتی ایجاد نمی شود.
  • امکان تغییر اطلاعات در نسخه های مختلف وجود دارد. به عنوان مثال برای چاپ کارت دعوت، در روش دیجیتال این امکان وجود دارد تا برای افراد مختلف با مشخصات متفاوت کارت ها را در تعداد مورد نظر چاپ کنید.

چگونه می توان بین چاپ افست و دیجیتال، روش مناسب را انتخاب کرد؟

چاپ دیجیتال و چاپ افست را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دادیم؛ با این وجود ممکن است همچنان این سوال برایتان مطرح باشد که مناست ترین روش برای کار چاپی شما کدام است؟ به همین دلیل در ادامه این مقاله به بیان نکات و سوالات خاصی که می تواند به شما در این انتخاب کمک کند می پردازیم.

معایب چاپ دیجیتال

  • توان چاپ کمتری بر روی متریال های مختلف دارد.
  • چاپ دیجیتال از رنگ های استاندارد استفاده می کند.
  • در مقایسه با چاپ افست کیفیت بالاتری دارد.
  • برای محصولات چاپی بزرگ تر و در تیراژ بالا هزینه بر است.

1- حجم

حجم پروژه شما به چه میزان است؟ اگر پروژه شما بزرگ بوده و تیراژ بالایی دارد، چاپ افست مناسب است و به شما محصول چاپی با کیفیت و با هزینه ی کمتری را ارائه می دهد.

2- زمان

آیا عجله دارید؟ اگر قصد چاپ در لحظه ی آخر را دارید از چاپ دیجیتال استفاده کنید، در چاپ افست به دلیل تهیه ی زینک و پلیت زمان بیشتری مورد نیاز است.

3- متریال سطح چاپ شونده

قصد چاپ بر روی چه متریالی را دارید؟ آیا قصد دارید کارت تجاری با متریال خاصی چاپ کنید؟ یا قصد دارید کار چاپی در اندازه و برش خاصی داشته باشید؟ چاپ دیجیتال نسبت به قبل منعطف تر شده است اما هنوز هم به پای چاپ افست نمی رسد. چاپ افست توان چاپ بر روی متریال های مختلف در سایز و برش های گوناگون را دارد.

4- رنگ

آیا رنگ خاصی مد نظر شما است؟ اگر رنگ خاصی برای پروژه شما لازم است و نیاز دارید که از سیستم تطابق پنتون استفاده کنید چاپ افست را انتخاب کنید زیرا چاپ دیجیتال تنها بهترین رنگ مشابه را به شما ارائه می دهد.

5- نمونه ی اولیه

آیا باید نمونه های اولیه ی خود را مشاهده کنید؟ اگر قصد دارید که پیش از ادامه ی چاپ پروژه ی خود در ابتدا نمونه ی چاپی اولیه را ببینید تا از کیفیت و استانداردهای مورد نظر اطمینان حاصل نمایید، چاپ دیجیتال برتری دارد. زیرا در چاپ افست، به دلیل تهیه ی صفحه و ترکیب رنگی، ارائه ی نمونه ی رنگی برای شما خیلی هزینه بر خواهد بود.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>