یکی از دستگاه هایی که در حوزه های مختلف صنعتی می تواند به راحتی بیشتر اپراتورها کمک کند و بازدهی بالایی نصیب کارفرما کند، دستگاه پرس هیدرولیک برقی است که از جریان الکتریسیته به عنوان منبع تغذیه استفاده می کند.
اصولاً دستگاههای پرس هیدرولیکی در دو مدل دستی و برقی به بازار عرضه می شوند که از لحاظ فنی و توانایی با یکدیگر متفاوت هستند. هر کدام از این دستگاه ها کاربرد خاصی در صنعت دارند و صاحب این صنایع انتخاب خود را به کاربرد دستگاه وابسته می کنند.
دستگاه پرس هیدرولیک برقی چیست؟
دستگاه پرس هیدرولیک برقی یک دستگاه پرس هیدرولیکی معمولی است که از جریان الکتریسیته به عنوان عامل اصلی تولید نیروی هیدرولیک استفاده می کند. بر خلاف دستگاه های دستی، در این دستگاه ها یک الکتروموتور به کار گرفته شده که به کمک جریان الکتریسیته به حرکت در می آید و منبع اصلی نیروی هیدرولیکی محدود می شود. بنابراین نیروی تولید شده در این قسمت به سیال هیدرولیک در دستگاه انتقال داده شده و در نهایت باعث پرسکاری و خمکاری قطعه کار می شود.
تأثیر جریان الکتریسیته در دستگاه پرس هیدرولیک برقی بسیار مهم و چشمگیر است. در دستگاه های دستی حرکت یک اهرم باعث ایجاد نیرو شده که در نهایت تبدیل به نیروی دستگاه می شد. این در حالی است که دستگاه های برقی تحت تأثیر جریان الکتریسیته قرار دارند و امکان تولید نیروی بیشتر را به دستگاه می دهد.
بنابراین اگر چه در دستگاه های پرس هیدرولیکی امکان تنظیم نیرو وجود دارد و دستگاه هایی با ابعاد مختلف در صنعت تولید می شود، اما عموماً دستگاه های برقی توانایی تولید نیروی بیشتری نسبت به دستگاههای دستی دارد.
بخش های مختلف دستگاه های برقی
وقتی که دستگاه های پرس هیدرولیکی را با یکدیگر مقایسه می کنیم متوجه می شویم که تفاوت چندانی بین آنها وجود ندارد و همه این دستگاهها از قانون پاسکال تبعیت می کنند. اما نکته جالب توجهی که در مدل های مختلف وجود دارد، منبع اصلی تولید نیرو است که طبیعتاً تنوع بیشتری به این محصولات می بخشد. این یکی از عوامل اصلی تفاوت بین دستگاه پرس هیدرولیک برقی با دستگاه پرس هیدرولیکی دستی است. از جمله قطعات به کار رفته در این دستگاه ها شامل موارد زیر هستند:
منبع تغذیه
منبع تغذیه به عنوان اصلی ترین بخش شروع فعالیت دستگاه شناخته می شود. این دستگاه ها به دو گروه جریان مستقیم و جریان متناوب تقسیم بندی می شوند که برای دستگاه های جریان مستقیم امکان استفاده از باتری هم وجود دارد.
البته با توجه به اندازه دستگاه و تلاش آنها، ممکن است در برخی مدل ها امکان استفاده از برق تک فاز یا برق سه فاز در دستگاه وجود داشته باشد که از این معیار هم به عنوان دسته بندی دستگاه پرس هیدرولیک برقی استفاده می شود.
پمپ هیدرولیک
پمپ هیدرولیک به منبع تغذیه وصل می شود و از این طریق فعال می شود. این پمپ به دکمه روشن و خاموش دستگاه متصل است. عملکرد و توانایی پمپ هیدرولیک مستقیماً می تواند توانایی و نیروی دستگاه را مشخص کند. به همین دلیل هنگام خرید دستگاه پرس هیدرولیکی باید توجه ویژه ای به عملکرد پمپ هیدرولیک و توانایی آن را داشته باشید.
سیلندر و پیستون
سیلندر و پیستون به عنوان عوامل اصلی ایجاد فشار روی قطعه کار شناخته می شوند. سیلندر محفظه ای است که از مایع هیدرولیک پر می شود و در داخل پیستون قرار می گیرد. اندازه هماهنگ پیستون و سیلندر در عملکرد بهینه دستگاه نقش مستقیم دارد. اندازه پیستون تابعی از نیروی دستگاه است و ممکن است با توجه به دستگاه های رومیزی یا دستگاه های صنعتی، اندازه این بخش از دستگاه تغییر کند.
ستون دستگاه و استروک
این بخش از دستگاه پرس هیدرولیکی محدوده اصلی حرکتی آن را مشخص می کند و به نوعی به ما به عنوان اپراتور نشان می دهد که امکان پرسکاری قطعات کار با چه اندازه ای را داریم. استروک یا کورس دستگاه به اندازه ستون دستگاه بستگی دارد.
29 دستگاه به این قسمت وصل شده است و حرکت آن کاملاً تحت تأثیر اندازه این قسمت قرار دارد. در برخی از دستگاه ها ممکن است از سیستم های دنده ای استفاده شده باشد که امکان نگهداری پیستون در نقاط مختلف ستون دستگاه وجود دارد. اما در برخی مدلها حرکت پیستون ثابت بوده و فقط در نقطه آغاز و پایان امکان نگهداری آن وجود دارد.
میز دستگاه
میز دستگاه به عنوان اصلی ترین قسمت نگهداری قطعه کار شناخته می شود. اندازه میز دستگاه تأثیر چندانی در توانایی دستگاه ندارد و بیشتر به عنوان یک قسمت نگهدارنده عمل می کند. به عنوان مثال، در یک دستگاه پرس هیدرولیک سی فریم ممکن است اندازه میز دستگاه چندان بزرگ نباشد، اما توانایی و تناژ دستگاه تابع حرکت پیستون و فشار تولید شده در پمپ هیدرولیک است.
نحوه عملکرد دستگاه پرس هیدرولیک برقی
دستگاه پرس هیدرولیک برقی دو قسمت کنترل دارد. قسمت اول آن مربوط به استفاده از منبع تغذیه است که به کمک آن اصطلاحاً دستگاه روشن می شود. ابتدا باید قطعه کار روی میز دستگاه قرار داده شده و پیستون متناسب با آن قرار گیرد. در گام بعد، با اتصال جریان برق، پمپ هیدرولیک دستگاه شروع به فعالیت می کند و فشار لازم را تولید می کند. این فشار با استفاده از یک دستگاه فشار سنج اندازه گیری می شود و نباید فشار تولید شده در دستگاه از ظرفیت آن بیشتر شود.
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در نقاط مختلف و با توجه به نیاز خود تنظیم کنید. در نهایت شما می توانید از کنترلر دستگاه کمک بگیرید و پیستون را روی قطعه کار قرار داده و فشار مورد نظر را وارد کنید. در نهایت پس از اتمام کار، با استفاده از اهرم می توانید فشار هیدرولیک را تخلیه کنید و پیستون را از روی قطعه کار بردارید.
کاربرد دستگاه پرس هیدرولیکی برقی
با توجه به توضیحاتی که در مورد ساختار و قسمتهای مختلف دستگاه داده شد، این دستگاه ها امکان استفاده در حوزه های مختلف را دارند. در حقیقت بیشتر کاربرد دستگاه پرس هیدرولیک به تناژ آنها بستگی دارد. دستگاه های کوچک با ظرفیت محدود امکان استفاده در کارگاه های کوچک به عنوان یک دستگاه رومیزی و همچنین کارگاه هایی مانند تولید دارو سایر حوزه های مشابه کاربرد دارند.
این در حالی است که دستگاه پرس هیدرولیک برقی صنعتی در حوزه های مختلف صنعت کاربرد دارند و با تناژ مختلف بین 20 تن تا 200 تن در بازار موجود هستند. بنابراین دامنه انتخاب ما برای حوزه های مختلف صنعتی بسیار وسیع تر است و به راحتی می توان از دستگاه در حوزه های مختلف استفاده کرد.در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که دستگاه های پرس هیدرولیکی چه در قالب دستی و چه در قالب برقی، از لحاظ ایمنی و ظرفیت تولید نیرو گزینه های مطلوب برای صنایع مختلف محسوب می شوند.
پاسخ زینگ:
سلام. برای معرفی محصولات و خدمات خود به مشتریان داخلی و خارجی به چند زبان، در بخش B2B (بانک اطلاعات تولید کنندگان و بازرگانان) ثبت نام نمایید.