تفاوت های بلوک لیپر و بلوک لیکا
- همان گونه که گفته شده افت صوت در بلوک های لیپر 50 الی 56 دسی بل می باشد. این در حالی است که در بلوک های لیکا این میزان به طور متوسط 46 دسی بل می باشد. بنابراین می توان گفت بلوک های لیپر عایق صوتی مناسب تری نسبت به بلوک های لیکا می باشند.
- میزان مقاومت گرمایی بلوک های لیکا در دمای 1200 درجه سانتی گراد بیش تر از 120 دقیقه و در بلوک های لیپر بیش تر از 180 دقیقه می باشد. از این رو بلوک های لیپر در برابر حریق مقاومت بیش تری از خود نشان می دهند.
- بلوک های لیکا از مقاومت فشاری بهتری نسبت به بلوک های لیپر برخوردار می باشند.
- بلوک های لیکا از قیمت مناسب تری نسبت به بلوک های لیپر برخوردار می باشند.
- بلوک های سبک لیپر در دسته بتن های سبک دانه و بلوک لیکا در دسته بتن های گازی قرار می گیرند.
- قدرت جذب آب در بلوک های سبک دانه بهتر از بلوک های گازی می باشد. از این رو می توان گفت جذب آب بلوک های لیپر از بلوک های لیکا بهتر می باشد.
شباهت های بلوک لیپر و بلوک لیکا
- از هر دو بلوک لیپر و لیکا در صنایع ساختمانی استفاده می شود.
- در ساخت هیچ یک از بلوک های لیپر و لیکا از شن و ماسه استفاده نمی شود.
- بلوک های لیکا و لیپر هر دو در دسته بلوک های سبک قرار می گیرند.
بلوک لیپر چیست؟
بلوک لیپر نمونه ای از بلوک های سبک سیمانی می باشد که در ساخت آن از پوکه صنعتی استفاده شده است. ماده اصلی که در ساخت این گونه بلوک ها مورد استفاده قرار می گیرد، پرلیت می باشد.
پرلیت مورد استفاده در ساخت بلوک های لیپر چه ویژگی هایی دارد؟
پرلیت متخلخل است و وزن سبکی دارد. همچنین پرلیت کروی شکل بوده و از خاصیت عایق بودن بالایی برخوردار می باشد.
این متریال از انتقال حرارتی بسیار پایینی برخوردار می باشد و غیر قابل اشتعال است. وزن پایین پرلیت در بلوک های لیپر باعث ایجاد مقاومت سازه در برابر زلزله می شود.
استفاده از بلوک لیپر چه مزایایی دارد؟
مقاومت فشاری بالا، عایق صوتی، عایق حرارتی، وزن کم، مقاومت در برابر تغییرات شیمیایی، کاهش بار اضافه بر ساختمان، افزایش سرعت اجرای کار و مقاومت در برابر آتش از مزایای استفاده از بلوک لیپر در ساختمان سازی محسوب می شود.