اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

سنگ اهن

صادرات سنگ آهن ایرانی:
صادرات سنگ آهن ایرانی و انواع آن ارز آوری بسیار خوبی برای کشور دارد، به طوری که می توان با همین یک مدل سنگ تبدیل به تاجر موفقی در حوزه بین المللی شد.

سنگ آهن و مصارف آن:
سنگ آهن یک نوع سنگی است که البته متخصصین رشته های شیمی، جغرافیا، زمین شناسی و.. این نوع سنگ ها را به طور کامل می شناسند اما سنگ آهنی که مد نظر تجاران است و در حمل و نقل و صادرات به دیگر کشورها استفاده می شود، اصطلاحا Iron Ore گفته می شود.

یک سنگ معدنی است که آهن دارد. این سنگ آهن به صورت خام در معادن وجود دارد که باید ابتدا فرآوری شود. سپس در داخل کوره یا شرکت های ذوب آهنی ذوب کنند و به آهن تبدیل کنند.

همانطور که می دانید آهن خالص سریع هم اکسیده می شود و هم نرم می شود. که با ترکیب کردن موادی مانند کربن، کروم، نیکل و..، آلیاژهای دیگری که محکم تر هستند ساخته می شوند.

دو ماده رایج در ترکیب سنگ آهن وجود دارند که البته در معادن ایران وجود دارند، هماتیت و مگنتیت یا مگنتایت است. عنصر هماتیت Fe2O3 است که دو آهن دارد. نام های معادل آن حدید و شادنه است که حدود 70 درصد آهن و 30 درصد اکسیژن دارد. خالص شده آن در رنگ سازی و تولید سنگ آهن استفاده می‌شود.

ترکیب دیگر، مگنتایت است که در تولید آهن ربا(مگنت) که از یک واژه یونانی گرفته شده است، استفاده می شود. فرمول این عنصر Fe3 است که عنصر آهن در این ترکیب بیشتر است و در ترکیب های زیادی استفاده می شود.

و حتی می‌توان گفت که مگنتیت خواهان بیشتری نسبت به هماتیت دارد. سنگ آهن‌های دیگری به نام‌های زنولیت، لیمونیت، سیدریت، گرینالیت، مارکالیت و.. که هر کدام به نام موادی که ساخته می شوند در بازار موجود هستند و در مصارف مختلف استفاده می شوند.

 شناسایی معادن:
معدنچی ها ابتدا معادن را شناسایی می کنند که البته در ایران تکنولوژی کم است اما در کشورهای دیگر با ماهواره و وسایل Hi-Tec معادن را شناسایی می کنند. شاید اسم معادن خوب و بزرگ ایران به گوشتان آشنا باشند مانند گل گوهر سیرجان، چادرملوی یزد، ایرانیان زرند، سنگان مشهد و شرکت های دیگر که معادن کوچک تر با ظرفیت های کمتر دارند. که اکنون همه در حال فعالیت هستند.

سنگ آهنی که به صورت قلوه سنگ از معدن استخراج می شود مانند لامپ که خیلی خام است و مستقیما از معدن استخراج و صادر می شود.

گاهی اوقات کارگران معادن کوچک، دستگاه های خردکن و سنگ شکن برای انجام پروسه های بعدی ندارند. به همین دلیل سنگ را استخراج کرده با کامیون حمل می کنند و به شرکت هایی انتقال می دهند که توانایی انجام این پروسه ها را دارند.

مصارف آهن:
مصارف آهن بسیار زیاد است. ماشین، قطار، هواپیما، خانه، ساختمانها، پل، سد، وسایل آهنی یا آلیاژهای آهن به نوعی در آنها به کار رفته است. نمی توان پیش بینی کرد که چه زمانی مصرف آهن کم خواهد شد. در حال حاضر در بازارهای جهانی تقاضای بسیار دارد به خصوص کشور چین. با حجم جمعیت زیاد و سیاستی که دارد سنگ آهن خام را جمع می کند و پروسه های لازمه را انجام می دهد.

انواع سنگ آهن:
اگر شما عکس های سنگ آهن در معادن را ببینید، رگه ای هستند که هر لایه با توجه به درصد آهنی که دارند، موقعیت، کیفیت سنگ، رنگ مخصوص به خودش را دارد. با توجه به تحقیقات عمل آمده، معادن جنوبی ایران به خصوص گل گوهر سیرجان، نه نتها رتبه اول معادن در ایران را دارد بلکه در مقابل معادن جهانی نیز حرفی برای گفتن دارد. بالطبع هر چه درصد آهن بیشتر باشد مرغوبیت سنگ بالاتر است.

انواع سنگ آهن هماتیت، خردشده، گندله را در اینترنت می توانید مشاهده کنید. در واقع گندله، سنگ آهن را خرد و تبدیل به خاک می کنند. سپس با آب و مواد دیگر ترکیب می شود و به صورت دایره ای آنها را خشک می کنند.

در این صورت حمل و نقل چه به صورت کامیون و یا کشتی آسان می شود و هم آلیاژهای اضافی را خارج می‌کنند و خالص سازی می کنند. و حتی خطرات حمل هم به نسبت کمتر از دیگران است.

آهن اسفنجی

آهن اسفنجی:
نوع دیگر سنگ آهن، آهن اسفنجی نام ایرانی و در صادرات DRI گفته می شود. آهن خالص در این نوع بیشتر از دیگران است.

گندله متخلل: 
گندله متخلل نوعی از سنگ آهن است که بدون ذوب کردن آهن به دست می آورند. برای خارج کردن ناخالصی‌های آن، وارد کوره‌هایی می‌کنند که در آنجا به آنها گازهایی از قبیل هیدروژن، متان و.. تزریق می‌کنند که در نهایت باعث خالص شدن آهن و تبدیل آن به DRI است.

زمینه های صادراتی ایران:
اکنون دو سه نوع محصول برای صادرات و فروش داخلی در ایران وجود دارند. گندله و آهن اسفنجی و کنسانتره و By product یا محصولاتی که از این سنگ ها به دست می آید مانند شمش آهن، ورق آهن، رول آهن که دارای انواع محتلفی است که با جستجو در اینترنت می توانید انواع آنها را ببینید. که در کولرسازی، کانال کولر استفاده می شوند.

رول آهنی که حساسیت و پروسه بیشتری طی کرده باشد در ساختمان سازی، ریل راه آهن، پلیت هایی که مصارف مختلفی دارند، راد هایی که در صادرات به کار می روند. میلگرد در ستون سازی و ساختمان سازی استفاده می شود.

صادرات محصولات آهنی هیچ مشکلی ندارند اما اگر بخواهید سنگ آهن خام را صادر کنید به مشکل برمیخورید.

سایر مصارف آهن:

  • آهن پودر شده: در فولادها، مگنت ها و قطعات اتومبیل استفاده می شود.
  • آهن رادیواکتیو: بیشتر در داروسازی استفاده می شود.
  • اکسید آهن سیاه: به عنوان رنگدانه در ترکیبات پولیش، استفاده در فلزکاری، داروسازی، ساخت جوهرهای مغناطیسی، صنعت الکترونیک استفاده می شود.
  • آهن قرمز: استفاده در نفاشی ها، جوهر پرینت، لوازم آرایشی مانند سایه چشم، رنگ های هنری، پلاستیک 

همان گونه که مشاهده می کنید می بینید که سنگ آهن علاوه بر مصارف اساسی و زیربنایی در مصارف ریز و ظریف هم کاربرد دارد.

نکته مهمی که قبل تر هم به آن اشاره شد این است که معادن مهم هستند و مهم تر از آن درصد آهنی است که در سنگ آهن وجود دارد. حداقل درصد آهن 45 تا 50 درصد است. در سنگ هایی که کمتر است با فرآیندهای جداسازی الکترومغناطیسی، مغناطیسی، شست و شو و برداشت می شوند. البته این نوع سنگ ها با توجه به هزینه و زمانی که صرف می کنند، بازار فروش و توجیه اقتصادی ندارند.

موقعیت قرارگیری معدن در میزان آهن داشتن سنگ ها بسیار موثر است. امروزه نیز وزارت سمت و علاقمندان به زمین شناسی به دنبال یافتن معادن کوچک هستند. زیرا که صادرات و بازار داخلی سنگ آهن تابع سیاست های کلان و دوربردی است.

و امروزه به دلیل تحریم و فشارهای اقتصادی این یک فرصت بسیار خوبی برای تجار محسوب می شود که می توانند از طریق مشاوره های تخصصی از این راه به درآمد برسند.

مانند کشور چین و امارات که سنگ خام آهن را وارد می کنند. محصولاتی که نیاز است را تولید می کنند و با ارزش افزوده ای آنها را به دور از هر تحریم و فشاری با شرایط نرمال روانه بازار جهانی می کنند و با کشورهای دیگر رقابت می کنند. و با حاشیه سود خوبی به درآمد بالایی می رسند.

هر چند که در حال حاضر چنین شرایطی در ایران حاکم نیست اما شرایط برای شغل های زمینه ای در این حرفه مهیاست و فقط نیاز به همت و تلاش ایرانیان دارد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>