گروت از جمله افزودنی های کاربردی ست که به دلیل خاصیت منبسط شوندگی برای پر کردن ترک های عمیق و فضاهای خالی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده ظاهری شبیه به ملات دارد و از سیمان, ماسه, آب و سایر افزودنی ها ساخته می شود. گروت به دلیل خاصیت جذب نیرو و انتقال آن به قسمت زیرکار, قابل استفاده در زیر صفحه ستون ها, نصب ریل ماشین آلات, بلت ها و ریل ها و … می باشد.
گروت ها در صنعت ساختمان کاربردهای فراوانی دارند و به انواع زیر دسته بندی می شوند:
گروت پلیمری
این نوع گروت به گروت های سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری اشاره دارد که شامل دو جزء رزین پلیمری و مخلوط سیمان می باشد. مخلوط سیمان دارای دانه بندی ویژه با ماسه سیلیسی شکری ست که از مقاومت بسیار بالا و خواص روان کنندگی برخوردار می باشد.
از ویژگی های گروت پلیمری می توان به موارد زیر اشاره نمود:
گروت اپوکسی
گروت اپوکسی ماده ای بسیار عالی برای انجام کارهای تعمیراتی و نصب ماشین آلات سنگین که نیازمند چسبندگی و مقاومت فشاری و خمشی بالایی هستند, می باشد. این ماده مقاومت مکانیکی و شیمیایی بالایی دارد و از استحکام و چسبندگی فوق العاده ای برخوردار می باشد. گروت اپوکسی بدون حلال بوده و قابلیت شکل پذیری دارد. این نوع گروت از 3 جزء تشکیل شده که قبیل از مصرف باید باهم ترکیب شوند. این سه جزء شامل رزین اپوکسی، هاردنر پلی آمینی و پرکننده می باشد.
گروت اپوکسی دارای ویژگی های زیر می باشد:
گروت سیمانی منبسط شونده
این نوع گروت دارای سنگدانه است و به صورت پودر خشک بسته بندی شده و برای مصرف آماده می باشد. این نوع ملات حاوی تمامی افزودنی های لازم و مواد مورد نیاز سیمانی و سنگ دانه است که نیاز به هیچ ماده ای جز آب ندارد. این ماده وقتی با آب مخلوط می شود دو نوع انبساط حجمی در آن رخ می دهد. انبساط اولیه 15 تا 30 دقیقه بعد از ترکیب گروت با آب رخ می دهد که این امر حاصل تصعید گازهاست. به منظور انجام انبساط اولیه بهینه, گروت را باید سریعا بعد از مخلوط شدن با آب استفاده نمود. انبساط دوم نیز یک یا دو روز بعد از مخلوط شدن گروت در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات رخ می دهد. این گروت از سیمان پرتلند ضد سولفات طبق نوع و پودر میکروسیلیکا تشکیل شده است و مخصوص دمای بالای 10 تا 40 درجه سانتی گراد است.
از ویژگی های گروت سیمانی منبسط شونده می توان به موارد زیر اشاره نمود: