اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

لابراتوار دندان پزشکی چیست ؟
لابراتوار دندانسازی یا لابراتوار ساخت پروتزهای دندانی، جایی است که انواع پروتزهای دندانی ویژهٔ هر بیمار به سفارش دندان پزشکان ساخته می شود. انواع پروتزهای دندانی شامل روکش، دندان مصنوعی و غیره است. تکنیسین های دندانسازی، با توجه به درخواست دندان پزشک مبنی بر چگونگی ساخت، اقدام به ساخت انواع پروتزها می کنند. این تولیدات، هم شامل قطعات دندان مانند و هم شامل قطعات درمانی مثل ارتودنسی می شود. در واقع، دندانسازها که در لابراتوارهای دندانسازی فعالیت دارند، یک عضو از تیم دندان پزشکی محسوب می شوند که با همکاری یکدیگر به بازسازی دندان های ازدست رفته یا اصلاح دندان های آسیب دیده می پردازند.

دندان پزشک، قالب را پس از ضدعفونی به لابراتوار ارسال و دندانساز، با توجه به طرح درمانِ مربوط، اقدام به ساختِ پروتز موردنظر می کند؛ در این میان، ممکن است چند بار کار توسط دندان پزشک مربوط بررسی و چک شود تا کاملاً مناسب با شرایط دهانی بیمار باشد؛ پس از آن، کار نهایی برای دندان پزشک ارسال و توسط دندان پزشک به بیمار تحویل داده خواهد شد.

دندان

وظایف و نحوه تعامل لابراتوار با دندانپزشک
لابراتوار دندانپزشکی تلفیقی از علم و هنر است، از آنجائی که نیاز هر بیمار در دندانپزشکی متفاوت است، درنتیجه وظایف یک لابراتوار دندانپزشکی، جامع و متنوع می باشد، اگرچه تکنسین های درمانی به ندرت به طور مستقیم با بیمار کار می کنند اما تحت نظر پزشک متخصص می توانند این کار را انجام دهند. آن ها اعضای باارزش تیم مراقبت از دندان می باشند. تکنسین های دندان سازی به طور مستقیم با دندان پزشکان از طریق پیروی از دستورالعمل های متنی و با استفاده از قالب های دندانپزشکی که از دندان ها و همچنین بافت نرم دهان تهیه شده اند کار می کنند.

چه چیزهایی در لابراتوار ساخته می شود ؟
در لابراتوار های تخصصی دندانپزشکی، تکنسین های لابراتوارهای دندان سازی طبق مشخصات و دستورالعمل های دندانپزشک به ساخت مواردی چون:
• دندان مصنوعی کامل برای بیمارانی که تمام دندان های خود را ازدست داده اند.
• پروتزهای متحرک جزئی و همچنین پل های ثابت برای بیمارانی که یک یا چند دندان خود را ازدست داده اند.
• روکش های دندان که به عنوان کلاهی برای بازگرداندن اندازه و شکل اصلی دندان طراحی شده است.
• روکش هایی که زیبایی و عملکرد بیمار را افزایش می دهند.
• روکش های ارتودنسی و اسپیلنت هایی که به صاف کردن و محافظت از دندان ها کمک می کنند.

مراحل ساخت دندان در لابراتوار دندان پزشکی چگونه است ؟
زمانی که به دندانپزشک مراجعه میکنید، پزشک با انجام معاینات دهانی طرح درمان متناسب با شرایط دهانی شما را ارائه می دهد. حال اگر بیمار با شرایط بی دندانی به پزشک مراجعه نماید طرح درمان شامل ساخت پروتز می شود. اما مراحل ساخت دندان مصنوعی در لابراتوار کدامند؟ چگونه یک پروتز آماده تحویل به بیمار می گردد؟

در مراحل ساخت دندان مصنوعی چه اتفاقاتی می افتد؟

به جهت ساخت دندان مصنوعی اولین قدم قالبگیری توسط پزشک معالج می باشد. دندانپزشک ابتدا از دهان بیمار توسط تری و مواد آلزیناتی ویا سایر مواد قالبگیری پروسه ی قالب گیری را انجام می دهد.و سپس مراحل زیر به منظور ساخت یک دندان انجام می شود:

1- یک مدل از دهان:
ایجاد یک مدل گچی در لابراتوار دندانسازی توسط قالب گیری که به وسیله دندانپزشک انجام شده است.

2- قرارگیری در Articular:
این مدل بر روی یک دستگاه مکانیکی قرار داده می شود، و تکنسین دندانساز می تواند با استفاده از آن دندان های انتخاب شده را با موم متصل کند.

3- حالت دادن به موم:
تکنسین در این مرحله شروع به ساختن موم می کند که مانند لثه می باشد و به عنوان پایه دندان مصنوعی به کار می رود.

4- قرار دادن در فلاسک:
دندان مصنوعی در یک دستگاهی که فلاسک نام دارد قرار داده می شود، مقدار بیش تری گچ به جهت شکل گیری بیشتربرروی آن ریخته می شود، پس از آن فلاسک در آب جوش قرار داده می شود تا موم آن آب شود.

5- تزریق آکریلیک:
در این مرحله مقدار موم باقی مانده شسته می شود، سپس تکنسین با یک جداکننده مایع بر روی گچ را می پوشاند، پس آکریلیک به آن نمی چسبد. سپس آکریلیک به فلاسک تزریق می شود تا تبدیل به موم شده و شکل بگیرد.

6- حذف قالب گچی:
متخصص فنی با استفاده از ابزارهای لابراتوری ویژه قالب گچی را به دقت تجزیه می کند، سپس دندان مصنوعی در حمام فراصوتی قرار داده می شود، تا اطمینان حاصل شود که بقایای گچ حذف شده اند.

دندان

7- اصلاح و براق کردن پروتز:
تکنسین هرگونه آکریلیک اضافی را از روی دندان مصنوعی حذف می کند و شروع به صیقل دادن آن می کند.

8- پایان کار و زمان تحویل پروتز:
مراحل ساخت دندان مصنوعی به پایان رسیده و آماده این است که برای تحویل به بیمار به دندانپزشکی فرستاده شود.

تأسیس لابراتوار در ایران چگونه است ؟
در آخر شاید برای بسیاری از افراد که دنبال کار یا تصمیم برای انتخاب رشته هستند، دانستن اینکه کار و رشته مرتبط با این موضوع چیست، جالب باشد. باید بدانید تأسیس لابراتوار در ایران منوط به داشتن مدرک کاردانی یا کارشناسی (134 واحد) در رشتهٔ «ساخت پروتزهای دندانی» است. در این دوره های دوساله یا چهارساله، دانشجویان واحدهای مربوط به آناتومی دندان ها، بهداشت و کنترل عفونت، آشنایی با مواد دندانی، چگونگی ساخت قطعات دندانی و درمانی (نظری و عملی)، تعدادی واحد برای آشنایی با کسب وکار، و نیز تعدادی دروس عمومی را می گذرانند و آمادهٔ ورود به بازار کار می شوند. از لحاظ قانونی، مجوز تأسیس «لابراتوار دندانسازی» فقط به دارندگان مدرک دانشگاهیِ پروتزهای دندانی اعطا می شود.

در حال حاضر تعداد افراد بیکار فارغ التحصیل در این رشته بسیار کم است. همه فارغ التحصیلان این رشته پس از اخذ مدرک می توانند در لابراتوارهای دندانی مشغول به کار شوند و یا به صورت مستقل اقدام به تأسیس لابراتوار با مجوز وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی نمایند. همچنین بهتر است بدانید خدماتی که توسط تکنسین های دندانپزشکی انجام می شود همیشه مورد نیاز خواهد بود، زیرا با افزایش جمعیت، تقاضای زیادی برای انجام پروتز وجود دارد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>