به طور کلی خاموت ها در 6 گروه تقسیم بندی می شوند:
در ادامه به بیان توضیحاتی در مورد هریک از انواع خاموت می پردازیم.
خاموت سنتی
یکی از پر کاربردترین انواع خاموت در کشور ما خاموت سنتی می باشد. خم زاویه ای خاموت های سنتی 90 درجه می باشد. از این رو می توان گفت از لحاظ ظاهری به شکل مربع می باشند. برای ساخت این خاموت از اهرم استفاده می شود.
خاموت مارپیچی
در ساخت خاموت های مارپیچی از دستگاه های CNC استفاده می شود. این مدل خاموت می تواند در اندازه و قالب های متفاوتی ساخته و مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از این مدل برای اغلب سازه ها امکان پذیر می باشد.
خاموت معمولی
در ساخت خاموت های معمولی که با عنوان خاموت های ساده نیز شناخته می شوند، می توان از دستگاه استفاده کرده و یا با استفاده از روش های سنتی و دخالت دست نسبت به ساخت آن اقدام کرد. همانند خاموت های مارپیچی این خاموت ها نیز در اندازه و قالب های متفاوتی ساخته و در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
خاموت مهندسی
همان گونه که در بالا اشاره شد، خاموت های مهندسی به میلگردهایی گفته می شود که از زاویه خم 45 یا 135 درجه برخوردار باشد.
خاموت ربات
از لحاظ ظاهری خاموت های ربات شباهت زیادی به خاموت های مارپیچ دارند. تنها تفاوت آن ها را می توان در مربعی که در گوشه خاموت ربات وجود دارد، دانست. در ساخت این گونه خاموت ها از دستگاه CNC استفاده می شود.
خاموت سلولار
خاموت های سلولار در دسته پیشرفته ترین آرماتورهای عرضی می باشند. به کارگیری این خاموت ها مقاومت بسیار بالایی در سازه های بتنی ایجاد می کند. کارکرد این خاموت ها به گونه ای است که ضعف کششی آرماتورهای طولی را در برابر فشار ناشی از زلزله جبران می کند. ساخت خاموت های سلولار بر اساس استاندارهای تکنولوژی Pi_system صورت می گیرد.