نانومواد سلولز می توانند عملکرد بسیاری از محصولات را بهبود داده و همچنین گزینه بسیار مناسبی برای جایگزینی مواد غیرتجدیدپذیر با سلولز (فراوان ترین ماده آلی در روی زمین) باشند. همچنین این نانومواد نوین، امکان ساخت محصولات جدید متعددی را فراهم می کنند.
از جمله محصولاتی که می توان از نانومواد سلولزی در آن ها استفاده نمود، می توان به محصولات متداول مشتق از چوب (به عنوان مثال کاغذ و بسته بندی)، محصولات غیرمتداول (به عنوان مثال سیمان و بتن پیش ساخته) و همچنین محصولات جدید (به عنوان مثال لوازم الکترونیکی انعطاف پذیر) اشاره نمود.
افزودنی های استحکام بخش در کاغذسازی، عوامل تقویت کننده در نانوکامپوزیت ها، مواد و مصالح ساختمانی، لایه های نازک و موانع زیست تخریب پذیر برای بسته بندی و ده ها کاربرد دیگر، از جمله زمینه های کاربردی بالقوه نانومواد سلولز هستند.
در برخی از کاربردها مانند کاربردهای تخصصی گران قیمت (به عنوان مثال اکسیپینت دارویی)، ممکن است از مقادیر نسبتاً کمی نانومواد سلولزی استفاده شود، در حالی که کاربردهای دیگر (به عنوان مثال پنل های در و قسمت های داخلی خودرو) از مقادیر بیشتری نانومواد سلولزی استفاده می کنند.
کاربردهای جدید این پتانسیل را دارند که با گذشت زمان به بخش های قابل توجهی از کاربردهای نانومواد سلولزی تبدیل شده و بازار خوبی را نیز ایجاد نمایند. در حال حاضر محصولات جدید توسعه یافته در مراکز تحقیقاتی در سرتاسر جهان، می توانند به بازارهای بزرگ تری از نانومواد سلولزی منتج شوند. بازارهای مبتنی بر فناوری نانو و نانوسلولز به طور پیوسته در حال توسعه و تکامل هستند.