اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

دستگاه پریمتری یکی از وسایل و ابزار های چشم پزشکی است که از طریق آن حوزه بینایی شخص رامی سنجند. به واسطه دستگاه پریمتری بیماری های چشم هم تشخیص داده می شود. در ادامه با دستگاه پریمتری به طور کامل و موارد استفاده آن آشنا می شوید.

واژه شناسی:

پریمتری (Perimetry) از دو واژه Peri به معنی اطراف و Metery که به معنی اندازه گیری می باشد تشکیل شده است و در کل به معنای اندازه گیری و ترسیم میدان بینایی فرد است.

فیزیولوژی
در بیماری های مختلف چشم به ویژه در گلوکوم (آب سیاه) و بیماری های عصب اپتیک، نیاز به انجام معاینه از میدان بینایی چشم فرد بیمار است؛ به منظور انجام این معاینه از تست پریمتری استفاده می شود.

چشم

طرز کار
روش های انجام پریمتری متفاوت است. در روش پریمتری استاتیک (ثابت) ابتدا یک نور ضعیف را در محلی خاص نشان می دهند، اگر دیده نشد، بدون حرکت دادن محل نور، شدت نور را افزایش می دهند تا اینکه فرد آن را ببیند. این را آستانه آن محل می گویند. این کار را در نقاط مختلف تکرار کرده و حساسیت نوری نقاط مختلف را با هم مقایسه می کنند.
در روش پریمتری کینتیک (متحرک)، شئ آزمودنی (با اندازه و روشنی ثابت) را در محورهای مختلف از محیط به مرکز میدان دید می آورند تا اینکه در هر محور فرد آن را ببیند. این نقاط سر حد بینایی را به هم وصل می کنند تا یک ایزوپتر (lsopter) به دست آید (در داخل ایزوپتر، آن هدف را می توان دید و در خارج آن نمی توان دید.) هر چه ایزوپتر بزرگ تر باشد، میدان دید بهتر است. هر چه روشنایی شئ آزمون بیشتر باشد و اندازه شئ آزمون بزرگ تر باشد، ایزوپتر ترسیمی برای آن شئ بزرگ تر است.
روش دیگر، صفحه مماسی (Tangent Screen) است. صفحه مماسی ساده ترین وسیله پریمتری است. در این روش از سنجاق های سفید روی یک چوب سیاه استفاده می شود که در برابر یک صفحه سیاه نشان داده می شوند. این روش 30 درجه مرکزی میدان بینایی را بررسی می کند.
در روش پریمتر گولدمن، بیمار در برابر نیمکره سفید توخالی می نشیند و سپس میدان دید او توسط نقاط نورانی که شدت و اندازه آن ها قابل تنظیم است، به هر دو روش استاتیک و کینتیک بررسی و ترسیم می شود.
همچنین در روش پریمترهای خودکار کامپیوتری، به کمک کامپیوتر حساسیت آستانه هر نقطه از میدان دید (پریمتری استاتیک) را به دقت به صورت اعدادی مشخص می کنند. این دستگاه می تواند پریمتری بیمار را به صورت نمودارهایی که حاصل اتصال نقاط مشابه (از نظر حساسیت) به هم است، نشان دهد و همچنین نتیجه پریمتری بیمار را در حافظه خود نگه دارد.

موارد کاربرد
کاربرد پریمتری در اختلال میدان دید ناشی از بیماری های شبکیه، آب سیاه، بیماری های عصب بینایی و صدمات مسیر های بینایی داخل جمجمه بر اثر بیماری های مغزی است.

پریمتری
آزمایش میدان بینایی برای اندازه گیری فقدان دید جانبی انجام می گردد. این آزمایش باید در فواصل منظم تکرار شود تا معلوم گردد آیا فقدان بینایی پیشرفت کرده یا ثابت مانده است. اگربه مشکل یا بیماری خاصی، مانند آب سیاه، مبتلا باشید، آزمایشات میدان دید بخش روتینی در مداوای شما خواهند بود.

چشم

آزمون و تست میدان بینایی را می توان در معاینه بالینی با درخواست از بیمار برای زل زدن به یک نقطه و ثابت نگاه داشتن چشم٬ در حالی که شیئی مانند یک خودکار را در مکان های گوناگون میدان بینایی وی حرکت می دهیم انجام داد. در این معاینه زاویه ای که شخص قادر به دیدن و درک شئ است را میدان بینایی وی محاسبه می کنیم. وقتی برای آزمون از دستگاه های کامپیوتری استفاده شود٬ تشخیص دقیق و قابل اعتماد خواهد بود. آزمون ماشینی توسط دستگاهی بنام پریمتر یا نیمکره ای که در آن نقطه های نور بر روی یک صفحه سفید برق می زنند٬ اندازه گیری می شود.

متداولترین روش پریمتری تحلیل گر میدان دید خودکار هامفری است که الگوهای آزمون مرکزی 24 درجه یا 30 درجه در میدان بینایی، معمولاً بیشتر استفاده می شود.

در اصل، آزمایشات میدان دید به چشم پزشک کمک می کنند تا مشکلات چشمی، عصبی، یا مغزی را تشخیص دهند. این مشکلات عبارتند از:

فقدان بینایی
آب سیاه
مشکلات شبکیه( لایه ای از سلول که در پشت چشم قرار دارد)
شرایط نورولوژیک( عصبی) دیگر از جمله تومورهای مغزی، ام اس و افزایش فشار داخل جمجمه

روش انجام آزمایش میدان بینایی:
این آزمایش به وسیله ابزار بزرگ و کاسه مانندی به نام دستگاه پریمتری انجام می شود. به منظور آزمایش هربار یک چشم، یکی از چشمان شما به طور موقت پوشانده می شود. شما را در مقابل دستگاه، بر روی صندلی، نشانده و از شما می خواهند تا مستقیم به نقطه ای ثابت ( هدف ثابت) نگاه کنید. دستگاه به طور تصادفی نقاطی نورانی را می تاباند. هرگاه نوری را مشاهده کردید، دکمه نشانگر را میفشارید. بسیار مهم است که در طول آزمایش فقط به نقطه نارنجی رنگ نگاه کرده و سر خود را ثابت نگاه دارید.با چشمان خود به دنبال نقاط نورانی نگردید، صبر کنید تا در میدان دید جانبی شما ظاهر شوند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>