اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

ساختمان ها روی دو نوع پی احداث می شوند. پی های عمیق که در آن شمع ها درعمق خاک فرو رفته (شمع پیش ساخته) و یا در محل مورد نظر ساخته می شوند (شمع درجا). هدف از احداث فونداسیون عمیق عبور از لایه های خاکی که فاقد مقاومت کافی هستند و رسیدن به لایه ای با مقاومت مناسب است. پی های سطحی، زمانی استفاده می شوند که مقاومت لایه های رویی خاک به اندازه ی کافی بالا هست. پی های گسترده، پی های نواری، و پی مفرد نمونه هایی از این نوع پی هستند. رایج ترین نوع فونداسیون سطحی، پی نواری است که در زیر دیوارهای باربر احداث می شود.

پی

فونداسیون شناور یا پی شناور در مواردی که لایه های ضعیف تا عمق قابل توجهی از خاک وجود دارند و استفاده از شمع نیز امکان پذیر نمی باشد، به کار می روند. با این مقدمه در ادامه این مطلب در ابتدا به توضیحی مختصر در مورد انواع پی یا فونداسیون پرداخته و سپس به بیان جزئیات بیش تر در مورد پی های شناور می پردازیم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

پی های شناور
در بالا به معرفی انواع فونداسیون پرداختیم. آن چه که در این مطلب به طور اختصاصی به آن پرداخته می شود، پی های شناور می باشند. همان گونه که در بالا اشاره شد، زمانی که لایه های سست و ضعیف تا عمق قابل توجهی وجود داشته باشند و استفاده از شمع هم امکان پذیر نباشد، از پی های شناور استفاده می شود. به بیان دیگر می توان گفت استفاده از این پی در زمانی که ظرفیت تحمل بار خاک بسیار پایین بوده یا وزن محاسبه شده ساختمان بیش از حد مجاز باشد، صورت می گیرد. در چنین مواقعی می توان از پی گسترده ساز در عمق پایین استفاده کرد. انجام این کار خاک حاصل از گود برداری را با بار ثقلی حاصل شده از روسازه معادل می کند. این امکان وجود دارد که فشار روسازه را با میزان خاک حاصل از حفاری معادل کرد. در چنین شرایطی خاک تا آن جایی برداشت می شود که وزن خاک های حاصل از گودبرداری و نیروهای بلند کننده ناشی از فشار هیدرواستاتیکی، با بار ناخالص روسازه و زیرسازه برابر شود. به بیان دیگر می توان گفت در این شرایط فشار خاک جا به جا شده با فشار ایجاد شده به واسطه ساختمان برابر می شود و در این صورت نشست رخ نمی دهد. از آن جایی که وزن خاک برداشت شده توسط وزن ساختمان جبران می شود، به آن ها فونداسیون جبرانی نیز گفته می شود.

فونداسیون های شناور به دو نوع صفحات زیر زمینی و صفحات غوطه ور دسته بندی می شوند. در فونداسیون صفحات زیر زمینی بر خلاف فونداسیون صفحات شناور، وزن میزان خاکی که برداشت می شود به اندازه تمام زیر سازه نیست و از این رو به آن فونداسیون نیم جبرانی نیز گفته می شود.

ساخت فونداسیون های شناور در مناطقی که خانه ها در ارتفاع کمی از سطح دریا وجود دارند، به افزایش ارتفاع خانه کمک کرده و از این رو در مواقع بروز سیل می تواند کمک کند.

مزایای پی شناور

  • پی های شناور برای مناطقی که ظرفیت باربری پائینی دارند بهترین هستند مثلاً زمانی که سازه روی خاک سست بنا می شود و یا وقتی که قابلیت فشردگی خاک متفاوت است. احداث فونداسیون عمیق در مناطقی با ماسه و خاک سست امکان نداد اما به دلیل اینکه فونداسیون شناور محدوده ی وسیعی را در بر می گیرد فشار روی یک نقطه متمرکز نشده و در سطح پخش می شود. برای مقاوم سازی بیشتر پی شناور باید در ساخت آن از تیر یا تیرچه استفاده شود.
  • هنگامی که فونداسیون ساختمان های مجاور به محل ساخت بسیار نزدیک باشد، ممکن است اجرای پی عمیق باعث تداخل پی ها شود بنابر این در این مناطق استفاده از پی شناور گزینه ی مناسبی است.
  • پی های شناور قابلیت اجرا روی خاک هایی با درصد رطوبت بالا را دارند. احداث فونداسیون روی خاک در مقایسه به اعماق پائین تر، حائلی بین زمین و سازه ایجاد کرده که در برابر انتقال رطوبت مقاومت می کند.
  • برای احداث فونداسیون شناور به حفاری کمتری نیاز است چرا که به ایجاد ترانشه های عمیق نیاز نیست. به علاوه نیازی به آسیب رساندن به آب های زیر زمینی یا ریشه های درخت که ممکن است در لایه های پائینی وجود داشته باشند، وجود ندارد.
  • در مناطقی که امکان تکان خوردن زمین به دلایلی مثل رطوبت زیرزمینی زیاد یا لرزش های شدید، وجود داشته باشد، مثلاً در مناطقی که حفر معدن انجام می گیرد یا بزرگراه های عظیم احداث می شوند، پی شناور گزینه ی مناسبی است زیرا در برابر این تکان ها مقاوم است و به خطر نمی افتد.

دشواری های احداث پی شناور

در طول ساخت پی شناور ممکن است مسائل خاصی به وجود بیاید که می توان از آن ها جلوگیری کرد.

  • خاکبرداری باید با دقت بسیاری انجام شود. همچنین باید دقت شود که مکان خاکبرداری می بایست با سپرکوبی محافظت شود.
  • باید دقت کرد که سازه های مجاور تحت تأثیر عملیات زهکشی قرار نگیرند.
  • زمانی که خاکبرداری انجام می شود فشار ناشی از خاک حفاری شده از روی لایه های پائینی حذف می شود و درنتیجه کف محل حفاری شده تورم پیدا می کند. با احداث فونداسیون در سریع ترین زمان ممکن پس از حفاری، می توان تورم لایه های خاکی را به حداقل رساند.
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>