اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

یکی از نیازهای ضروری هر ساختمان استفاده از سیستم سرمایشی در فصل تابستان است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ورود سیستم های سرمایشی جدید به بازار این امکان برای سازندگان فراهم شده که بدون استفاده از کولرهای آبی و گازی که فضای زیادی در ساختمان اشغال می کنند تنها با استفاده از یک دستگاه به نام چیلر، سیستم سرمایشی کل ساختمان را فعال کنند.

چیلر نوعی از تأسیسات ساختمان است که در طی فرایند تراکم بخار، حرارت را از مایع ( معمولا آب) می گیرد. چیلرها به دو دسته چیلرهای متراکم و جذبی دسته بندی می شوند. چیلرهای متراکم با انرژی برق کار می کنند و مصرف برق آنها بسیار بالاست. به همین دلیل اکثر مالکین و مهندسین ساختمانی ترجیح می دهند از چیلرهای جذبی استفاده کنند. چیلرهای جذبی با استفاده از انرژی حرارتی باعث خنک شدن هوا می شوند.

چیلر

چیلر تراکمی
در چیلر تراکمی، ابتدا کمپرسور گاز را متراکم می کند، سپس این گاز متراکم شده وارد کندانسور می شود. کندانسور آن را خنک کرده و به مایع تبدیل می کند و به اواپراتور یا خنک کننده می فرستد. در این مرحله گرمای اتاق به مایع منتقل شده و آن را تبخیر می کند، با انجام این فرایند اتاق خنک می شود. در نهایت گاز ناشی از تبخیر باز به کمپرسور منتقل می شود و این فرایند تکرار می شود.

از ویژگی های چیلر تراکمی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کنترل تمام قسمتهای چیلر با استفاده از دستگاه های الکترونیکی
  • قابل نصب در مکان های بسته
  • صرفه جویی در مصرف برق در در مدل های پیشرفته
  • امکان استفاده در تمامی مناطق
  • کنترل مصرف انرژی با استفاده از بخشی از ظرفیت دستگاه

چیلر جذبی
برخلاف چیلرهای تراکمی که با انرژی برق کار می کنند، چیلرهای جذبی با انرژی حرارتی مانند بخار، شعله مستقیم و آب گرم کار می کنند. سیستم چیلرهای جذبی بدین نحو است که انرژی گرمایی در ژنراتور، آب محلول در لیتوم بروماید را به بخار تبدیل می کند. این بخار وارد کندانسور می شود و به محض تماس با کویل های آب برج خنک کننده تقطیر شده و به اواپراتور می رود. آب تقطیر شده در اوپراتور حرارت مورد نیاز را از کویل های سیستم تهویه که معمولا آب است می گیرد و به بخار تبدیل می شود. آب ناشی از انجام این پروسه در ابزوربر جذب لیتوم بروماید می شود. سپس پمپ سولوشن، لیتیوم بروماید رقیق شده را به ژنراتور می فرستد. لیتیوم بروماید خشکی که در ژنراتور مانده برای جذب و رقیق نمودن آب به ابزوربر برمی گردد.

از ویژگی های چیلر جذبی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پایین بودن میزان صدا به دلیل نداشتن کمپرسور
  • کاهش خطرات زیست محیطی ناشی از مبردهای مضر
  • کاهش تولید آلاینده ها
  • عدم نیاز به تجهیزات برق اضطراری
  • صرفه جویی در مصرف برق
  • افزایش راندمان دیگ ها در تابستان

مقایسه ی چیلر تراکمی و چیلر جذبی

  • به علت اینکه گاز و گازوئیل منبع اصلی انرژی برای چیلر جذبی هستند در نتیجه مصرف برقشان نسبت به چیلر های تراکمی کمتر است.
  • تولید گازهای آلاینده ی هوا مانند گاز دی اکسید کربن در چیلرهای جذبی بسیار کمتر از چیلرهای تراکمی است.
  • همان طور که گفته شد چیلرهای جذبی مصرف برق کمتری دارند بنابر این در طول مصرفشان هزینه ی کمتری برای برق پرداخت می شود. ممکن است که هزینه ی اولیه ی چیلر جذبی بیشتر باشد اما با در نظر گرفتن هزینه های برق در طول مدت استفاده می توان گفت که چیلرهای جذبی مقرون به صرفه تر هستند. هم چنین در مکان هایی که جمعیت زیادی متمرکز هستند و می بایست در آن اماکن از برق اضطراری استفاده کرد، نیز چیلرهای جذبی در کاهش هزینه های ناشی از برق اضطراری نیز مؤثر هستند. از طرف دیگر در زمان نصب نیز به علت مصرف کمتر چیلر جذبی و در نتیجه کم بودن حداکثر توان برداشت از شبکه، هزینه ی نصب چیلر جذبی کمتر خواهد بود.لازم به ذکر است در ایران هزینه ی مصرف انرژی گاز کمتر از هزینه ی مصرف برق است، بنابراین موارد ذکر شده در این قسمت با توجه به این شرایط است.
  • چیلرهای جذبی از هیچ گونه مواد مخرب مانند سی اف سی ها استفاده نمی کنند بنابر این در حفظ محیط زیست تأثیر گذارند و آثار مخرب این چنینی بر محیط نمی گذارند.
  • به دلیل این که چیلر های جذبی فاقد کمپرسور هستند آلودگی صوتی بسیار کمتری در مقایسه با چیلرهای تراکمی دارند.
چیلر

کاربرد چیلر
کاربرد درمنازل و ادارات
زمانی که از چیلر در ساختمان ها استفاده می شود آب خنک از طریق لوله ها به قسمت های مختلف ساختمان منتقل شده و گرما را جذب می کند سپس آب گرم شده مجدداً به چیلر باز می گردد و در آنجا خنک شده و سپس آب خنک دوباره وارد لوله ها می شود و بدین ترتیب فضا خنک می شود.

کاربرد در صنعت
زمانی که از چیلر در صنعت استفاده می شود وظیفه ی چیلر خنک کردن سیال مورد نظر است. برای مثال از یک مبدل حرارتی استفاده می کنند بدین صورت که یک سیال را از یک سمت و آب سرد شده توسط چیلر را از سمت دیگر وارد یک مبدل حرارتی می کنند و پس از آن به دلیل تبادل حرارتی بین سیال و آب، ماده سیال مورد نظر خنک می شود.

انتخاب چیلر
به طور معمول انتخاب نوع چیلر تابع عوامل متعددی است. از آنجا که معمولا برای استفاده از چیلر عمری بیش از بیست سال در نظر گرفته می شود توجه به عواملی مثل شرایط آب و هوایی، هزینه های نصب و نگهداری، عمر تجهیزات، زمان روشن و خاموش شدن و سایر عوامل از این دست، اجتناب ناپذیر است.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>