اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان


رادیاتور

انواع رادیاتور ها از نظر شکل ظاهری

رادیاتورها از نظر شکل ظاهری به سه دسته پره ای، تخت و لوله ای تقسیم می گردند که در زیر به مزایا و معایب آنها پرداخته می شود.

رادیاتور پره ای

این رادیاتورها از تعدادی پره تشکیل شده اند که هر پره دارای توان حرارتی مشخصی است لذا بر اساس بار حرارتی اتاق تعداد پره های لازم تعیین می شوند. جنس این رادیاتورها معمولاً از آلیاژهای آلومینیومی می باشد. از مزایای رادیاتورهای پره ای می توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

  • امکان کاهش یا افزایش پره و در نتیجه افزایش یا کاهش توان حرارتی رادیاتور.
  • امکان تعویض پره های 

رادیاتور تخت

در اکثر مواقع از جنس فولاد می باشند. امروزه در اکثر کشورهای اروپایی رواج پیدا کرده است. برخی از ویژگی ها و مزایای این نوع رادیاتورها بشرح ذیل می باشد:

  • یکنواختی بیشتر در گرمایش نسبت به رادیاتورهای پره ای
  • سطح تابش یکنواخت و گسترده و نسبت به رادیاتور پره ای سهم انتقال حرارت تابشی آنها بیشتر است.
  • زیبایی و تناسب با اغلب طرح های دکوری
  • نصب یکپارچه و آب بندی خوب

برخی از معایب رادیاتورهای پانلی عبارتند از:

  • بعلت استفاده از فولاد، امکان زنگ زدن و سوراخ شدگی نسبت به انواع آلومینیومی به ویژه در بلند مدت وجود دارد.
  • در صورت آسیب و سوراخ شدن پانل رادیاتور تعمیر آن مقرون بصرفه نیست.
  • امکان افزایش یا کاهش ظرفیت حرارتی رادیاتور به پانل وجود ندارد. 

رادیاتورهای لوله ای

این نوع رادیاتورها از لوله های فولادی با ابعاد و اندازه های متنوع به صورت عمودی و یا افقی ساخته می شوند که دارای طراحی ویژه بوده و به مکان های مسکونی زیبائی خاصی می دهند.

انواع رادیاتور ها از نظر جنس

همانطور که اشاره شد رادیاتورها از نظر جنس به سه دسته چدنی، فولادی و آلومینیمی تقسیم می شوند که در ذیل به طور مفصل مورد بررسی قرار می گیرند.

رادیاتورهای چدنی

رادیاتورهای چدنی به صورت پره ای و به روش ریخته گری در ابعاد و اندازه های مختلف از چدن ساخته می شوند. اتصال پره های این رادیاتور به یکدیگر به وسیله مغزی چپ گرد- راست گرد و یا مغزی های جازدنی  انجام می شود. این رادیاتور برای کار در فشار و تحمل حداکثر درجه حرارت مناسب است. مزیت این رادیاتورها نسبت به رادیاتورهای فولادی، مقاومت بیشتر آنها در مقابل زنگ زدگی، دوام و مقاومت بیشتر است و به همین دلیل برای جاهای مرطوب مثل حمام مناسب است.

معایب این رادیاتورها شکنندگی و وزن زیاد است. لازم به ذکر است که با متداول شدن رادیاتورهای آلومینیومی، روز به روز کاربرد رادیاتور چدنی کمتر شده است زیرا راندمان حرارتی پایین و وزن زیادی دارند. وزن این رادیاتورها برای هر متر مربع به 20 تا 30 کیلوگرم می رسد. 

رادیاتورهای فولادی

رادیاتورهای فولادی از ورق های آهنی به ضخامت  در ابعاد و اندازه های مختلف، معمولاً به صورت پره ای ساخته می شوند. هر پره رادیاتور شامل دو صفحه پرس شده است که بر روی هم قرار گرفته، لبه آنها به یکدیگر جوش مقاومتی داده می شود. با قرار گرفتن دو صفحه پرس شده بر روی هم، مسیرهایی برای عبور آب در حد فاصل دو صفحه ایجاد می گردد. پره های تولید شده، در کارخانه با جوش و یا با استفاده از دنده های چپ گرد و راست گرد به یکدیگر متصل می شوند تا رادیاتور با تعداد پره مورد نظر تولید شود.

توجه شود که پره رادیاتورهای فولادی به صورت یک بلوک غیر قابل تفکیک تولید می شوند و قابلیت افزودن یا کاستن پره را ندارند. این رادیاتورها از نظر ارتفاع و پهنا در اندازه های مختلفی ساخته شده و به بازار عرضه می شوند که هرکدام برحسب ابعاد و اندازه ی محل نصب رادیاتور در داخل ساختمان، مورد استفاده قرار می گیرند.

اندازه رادیاتورهای فولادی برحسب پهنای پره و ارتفاع محور تا محور کلکتورهای بالا و پایین آن بیان می شوند برای مثال منظور از رادیاتور (500×200×25)، رادیاتور (25) پره با پره هایی به پهنای (200 میلی متر) و ارتفاع محور تا محور لوله های رفت و برگشت (500 میلی متر) است.

به هر رادیاتور یک لوله رفت و یک لوله برگشت آب گرم وصل می شود که اگر تعداد پره ها کمتر از 25 عدد باشد معمولاً لوله های رفت و برگشت به یک طرف آن متصل می شوند ولی اگر تعداد پره ها بیشتر از 25 عدد باشد الزاما باید لوله های رفت و برگشت در طرفین رادیاتور باشند در غیر اینصورت دمای پره های رادیاتور یکنواخت نخواهد بود و دمای پره های نزدیک به لوله های رفت و برگشت بیشتر از پره های انتها خواهد شد.

رادیاتورهای فولادی از لحاظ قیمت به صرفه هستند ولی مشکلاتی از قبیل حساسیت در برابر ضربه و خوردگی، عدم تحمل فشار زیاد سیستم، تنوع نداشتن از نظر شکل و نداشتن قابلیت تغییر طول را دارند.

رادیاتورهای آلومینیومی
رادیاتورهای آلومینیمی از جنس آلیاژهای آلومینیم بوده و به نسبت رادیاتورهای چدنی و فولادی قدمت کمتری دارند. این رادیاتورها در اصل از لوله های عمودی تشکیل شده اند که بر روی سطح خارجی آنها پره های شعاعی نصب شده و سپس جهت تشعشع بیشتر، انتهای پره های شعاعی مربوط به هر لوله را با یک سطح تخت به همدیگر وصل می کنند. این رادیاتورها به صورت پره ای و معمولاً در بلوک های (5)، (7) و (10) پره به بازار عرضه می شوند.

لبه کلکتور بالا و پایین این رادیاتورها در یک طرف از داخل رزوه راست گرد و در طرف دیگر رزوه چپ گرد می شود، به این ترتیب رادیاتورها را می توان به وسیله مغزی هایی که نصف طول آن دنده راست گرد و نصف دیگر آن. چپ گرد است به یکدیگر متصل نمود. برای مثال برای رادیاتور (15) پره، یک بلوک رادیاتور (5) پره را با یک بلوک رادیاتور (10) پره به هم متصل می کنند.

رادیاتورهای آلومینیمی نسبت به فولادی سبک تر، زیباتر و ضریب هدایت حرارتی بالاتری دارند ولی از لحاظ قیمت گرانتر می باشند. در فضاهایی که رطوبت زیادی دارند (مانند حمام ها، زیرزمین ها و سرویس ها) توصیه می شود که از این نوع رادیاتورها استفاده شود زیرا در برابر زنگ زدگی مقاوم هستند.رادیاتورهای آلومینیمی در انواع مختلفی از نظر پهنا، ضخامت پره، ارتفاع محور تا محور کلکتورهای بالا و پایین، شکل ظاهری، قدرت حرارتی با شرایط استاندارد، تولید و به بازار عرضه می شوند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>