مشخصات ظاهری درب های ام دی اف
- همانطور که گفتیم درب های ام دی اف در سایزها و ضخامت های مختلفی تولید می شوند، اما رایج ترین ضخامتی که معمولا مورد استفاده قرار می گیرد، 6 میلی متر می باشد. در دو طرف درب نیز از دو لایه ام دی اف 5 میلی متری استفاده می شود و روکشی 1 میلی متری روی آن قرار می گیرد.
- عرض درب های ام دی اف داخلی معمولا بین 85 تا 90 سانتی متر در نظر گرفته می شود.
- ارتفاع درب های ام دی اف در خانه هایی با سقف بلند در حدود 210 تا 215 سانتی متر و در خانه های معمولی در حدود 202 تا 205 سانتی متر می باشد.
مزایای درب ام دی اف
درب های ام دی اف به دلیل مزایای زیادی که دارند امروزه مورد استقبال فراوان قرار می گیرند، زیرا علاوه بر دوام بالا، سبک بوده و خرید آن ها مقرون بصرفه می باشد. از قابلیت های این گونه درب ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مقاومت و فشردگی بالا از ویژگی های بارز درب های ام دی اف می باشد.
- سطح تخته فیبرهای ام دی اف صاف و یکنواخت بوده و هیچ گونه ترک خوردگی در آن ها مشاهده نمی شود.
- تنوع طرح و رنگ درب های ام دی اف بالاست و با متریال های گوناگون می توان آن ها را روکش کرد.
- ظاهری شبیه به چوب دارند و زیبایی و ظرافت را به ارمغان می آورند.
- در برابر تجمع حشرات، رشد قارچ ها و رطوبت مقاوم می باشند.
- از قابلیت روکش کاری، سنباده زنی و ماشین کاری برخوردار هستند.
- قیمت ام دی اف در مقایسه با سایر متریال هایی که در ساخت درب به کار می روند پایین تر است، از این رو خرید آن از نظر اقتصادی مقرون بصرفه می باشد.
- با توجه به نوع روکش، از مقاومت لازم در برابر آب و رطوبت برخوردار بوده و به مرور زمان پوسته پوسته نمی شوند.
- وزن آن ها در مقایسه با سایر متریال ها سبک بوده و در نتیجه درب به راحتی باز و بسته می شود.
درب ام دی اف ضد سرقت
درب های ضد سرقت از جنس های مختلفی ساخته می شوند اما بیشتر آن ها از جنس ام دی اف می باشند. درب های ضد سرقتی که از ام دی اف ساخته می شوند قیمت پایین تری نسبت به مدل های تمام چوب طبیعی دارند. در میان این گونه درب ها می توان از عایق های مختلفی چون پشم سنگ و پشم شیشه نیز استفاده نمود.
ساخت درب های ام دی اف
برای ساخت درب ام دی اف ابتدا یک کلاف چوبی مستطیلی ساخته می شود. سپس ورق های پیش ساخته MDF با توجه به سفارش مشتری در دو طرف کلاف، پرس می شوند. همچنین فضای خالی میان درب را با شبکه بندی چوبی یا مقوایی پر می کنند.
قرار دادن این شبکه ها در میان فضای خالی، سبب افزایش مقاومت درب در برابر ضربه و شکستگی می شود. امروزه از پر کننده های دیگری نظیر پشم سنگ یا یونولیت نیز برای پر کردن این جای خالی ها استفاده می کنند. قرار دادن عایق سبب می شود تا از انتشار صوت و حرارت جلوگیری شود. درب های ام دی اف از جمله درب های روکشی محسوب می شوند.