قالب بندی دال ها
- قلب بندی دال بتنی ممکن است به صورت پیش ساخته و یا در محل ساخت سازه بتنی ساخته شوند.
- قالب بندی سقف بتنی بر اساس نقشه های اجرایی سازه انجام می گیرد.
- سپس بتن تهیه می شود.
- پس از آماده سازی، بتن در قالب ریخته می شود.
- معمولاً قبل از اینکه بتن ریزی سقف اجرا شود، تعدادی میلگرد تقویتی در درون قالب ها کار گذاشته می شود و با استفاده از گیره های پلاستیکی در جای خود محکم قرار داده می شوند. این میلگردهای تقویتی در هنگام بتن ریزی کاملاً با استفاده از بتن پوشش داده می شوند.
قالب بندی دیوارها
- بعد از اتمام آرماتوربندی و بررسی مهندس ناظر و تائید موارد مربوط به کنترل آرماتوربندی اجازه ی قالب بندی صادر می شود. در این مرحله پیمانکار درخواست ادامه کار می کند که بایستی تا بررسی و تائید منتظر بود.
- بعد از تائید آرماتوربندی، قالب بندی آغاز می شود.
- بعد از اتمام قالب بندی دیوار نوبت بستن پشت بند است.
- در مرحله بعد از جک های نگه دارنده برای کمک به قالب ها استفاده می شود.
- بعد از اتمام قالب بندی و تائید مهندس ناظر اجازه بتن ریزی بایستی دریافت شود.
قالب بندی ستون ها
- جدارها در کنار یکدیگر قرار می گیرندو به صورت قالب ستون در می آیند.
- از قیدهایی برای عمود نگه داشتن سطوح ستون نسبت به یکدیگر استفاده می شود. قیدها تکیه گاه جدار قالب می باشد و پایداری داخلی قالب بندی ستون ها توسط آن تأمین می شود. (قیدهای لوله ای و قیدهای ناودانی دقیقا به صورت گونیا ساخته می شوند).
- برای دقیق تر اجرا کردن ستون ها بهتر است از جک های شاقول کننده استفاده شود.
- بتن ریزی بعد از قالب بندی انجام می شود.
قالب بندی تیرها
- قالب بندی تیرها معمولاً از یک قطعه در کف و دو قطعه جانبی تشکیل می شوند. قطعه کف تیر را اصطلاحا ً کف پوتر و قطعات جانبی را آویز می نامند.
- معمولاً ابتدا قالب کف پوتر به روی شمع یا داربست قرار می گیرد و سپس آویزها به روی کف پوتر متصل می شوند.(به منظور پایدار داخلی و پایداری خارجی تیرها از پشت بندهای خاص استفاده می شود که اصطلاحاً دستک تیر می نامند).
- در قالب بندی تیرها از قالب و کنج مدولار استفاده شده و در محل اتصال به ستون یا در تیرهای دارای ماهیچه احتمال نیاز به قالب خاص نیز وجود دارد.
- جهت نگهداری قالب تیر، در پروژه های سبک، جک های صلیبدار تی شکل و سازه های مرتفع یا سنگین، داربست های مدولار بهترین گزینه خواهد بود.
قالب بندی فونداسیون
- یکی از اولین کارها برای شروع یک پروژه ساختمانی بعد از گود برداری شروع عملیات قالب بندی فونداسیون است.
- برای اجرای انواع قالب بندی فونداسیون مانند گسترده، نواری و منفرد از قالب فلزی و اتصالاتی همچون پین و گوه، گیره متوسط و قید لوله ای یا ناودانی استفاده می شود.
- برای گوشه های داخلی و خارجی از کنج های بیرونی استفاده می گردد.
- از قالب های استفاده شده در سیستم قالب بندی فونداسیون می توان در مراحل بعدی قالب بندی مانند قالب بندی ستون بتنی، قالب بندی دیوارهای بتنی، قالب بندی تیرهای بتنی، قالب بندی دال های بتنی نیز استفاده نمود.
به طور کلی پروسه ی بتن ریزی ساختمان، شامل چندین مرحله است که بیشترین هزینه ی آن مربوط به مراحل آرماتور بندی و قالب بندی است. به همین دلیل انتخاب شرکت پیمانکاری برای قالب بندی در تهران بسیار حائز اهمیت است.