یکی از اصول مهندسی در اجرای سازه بتنی، آرماتوربندی می باشد. اجرای ارماتوربندی در بالا بردن استحکام و مقاومت سازه تأثیرگذار است. اجرای آرماتور بندی در بخش های مختلف متفاوت بوده و استحکام کششی متفاوتی ایجاد می کند. آن چه که در این مطلب به بیان آن خواهیم پرداخت معرفی آرماتوربندی و اجرای آن می باشد. در ادامه با ما همراه باشید.
آرماتوربندی چیست؟
به فرآیندی که در آن میلگردها و سازه های فولادی با رعایت اصول و قواعد و با استفاده از جوشکاری سرد یا بست فلزی به یکدیگر متصل می شوند، آرماتوربندی می گویند. اجرای آرماتوربندی از اصول مهم در ساختمان سازی می باشد. اجرای آرماتوربندی می تواند به شکل قرار گرفتن چند میلگرد ساده بر روی یکدیگر باشد. که اجرای این آرماتوربندی در سقف انجام می شود. از آرماتوربندی می توان در ستون و فونداسیون ها استفاده کرد که به در این صورت به شکل میله های خمیده و در هم تنیده می باشد. در آرماتوربندی سازه های بتنی بزرگ از میلگردهایی که از قطر زیادی برخوردار هستند، استفاده می شود و در مقابل در سازه های بتنی کوچک از میلگردهایی با قطر کم تر استفاده می شود. اجرای آرماتوربندی توسط شرکت های پیمانکار صورت گرفته و پیمانکاران زیادی در این بخش فعالیت دارند. نکته مهم بستن قرارداد با پیمانکارانی است که از تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشند.
مزایای اجرای آرماتوربندی در سازه های بتنی
از آن جایی که آرماتوربندی از اصول مهندسی در اجرای سازه های بتنی می باشد، استفاده از آن مزایای زیادی به همراه دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نکات لازم در اجرای آرماتوربندی
آرماتوربندی از جمله کارهای تخصصی است که اجرای آن باید با اصول مهندسی صورت پذیرد. از این رو رعایت نکات لازم برای اجرای آرماتوربندی بسیار مهم و حیاتی می باشد. از جمله مواردی که باید در اجرای آرماتوربندی به آن ها توجه داشت شامل موارد زیر می باشد: